Vali Güler "Güleristan"ı kurmuş

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul Valisi Muammer Güler'in isminin görev yaptığı Niğde, Kayseri, Gaziantep, Samsun ve İstanbul'da birçok okul, yurt, hastane, sağlık ocağı, spor salonu gibi kamu hizmet binalarının yanı sıra köprü, yol, kavşak, mahalle, cadde ve sokaklara verildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 16.05.2009 - 06:52
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin İstanbul Valisi Muammer Güler'in ismini taşıyan kurumlarla ilgili soru önergesini İstanbul Valiliği'nden gelen bilgi notuyla yanıtladı. Bakan Atalay, Muammer Güler'in isminin görev yaptığı Niğde, Kayseri, Gaziantep, Samsun ve İstanbul'da birçok okul, yurt, hastane, sağlık ocağı, spor salonu gibi kamu hizmet binalarının yanı sıra köprü, yol, kavşak, mahalle, cadde ve sokaklara verildiğini açıkladı. Türkiye'nin birçok ilinde hizmeti geçen yöneticilerin isimlerinin adı geçen tesislere verildiğini ve çok sayıda benzeri örneklerinin yar aldığını kaydeden Atalay, "İsim verilmesine ilişkin mevzuat hükümleri buna cevaz vermekte ve isimlendirmeyi yapan yetkili kurulların kararlarında gerekçeleri açıkça belirtilmektedir. Bu isimlendirmelerde hizmet kriteri göz önünde bulundurulduğundan, isim sahibinin herhangi bir bağış veya maddi katkıda bulunması söz konusu değildir. Bu nedenle de söz konusu isimlendirmelerin, kamu kurumlarınca düzenlenen destek kampanyaları, sponsorluk anlaşmaları veya belli katkılar karşılığı düzenlenen, protokoller nedeniyle bazı tesislere isim verilmesi uygulamalarıyla kıyaslanmaması gerekmektedir" dedi.
 

"İstanbul'da birçok kurum Güler'in ismini taşıyor"

Bakan Atalay, Güler'in bazı okul ve tesislere isminin verilmesinin gerekçesini de açıkladı. Gaziantep'te Vali Muammer Güler İlköğretim Okulu bulunduğunu belirten Atalay, "Bu okula, Gaziantep ilinde Devlet-Vatandaş işbirliğiyle çok sayıda okulun yaptırılmasındaki yoğun gayretlen göz önüne alınarak, okullara ad verilmesine dair mevzuat hükümlerine göre ismi verilmiştir. Gaziantep'te eğitime katkıda bulunmuş Vali ve diğer yöneticilerin isimleri benzeri okullarda yer almaktadır" dedi.

İstanbul Beylikdüzü Beldesinde, Vali Muammer Güler Anadolu Öğretmen Lisesi bulunduğunu açıklayan Atalay, "Bu lise, Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde Beylikdüzü Belediyesi imkanları ile başlatılan ve İl Özel İdaresince tamamlatılan bir okuldur ve Beylikdüzü Belediyesi ile yapılan protokole göre Vali Muammer Güler'in ismi verilmiştir. Ayrıca İstanbul'da görev yapan bütün Valilerin benzeri okullarda isimleri bulunmakta ve istisnai bir durum arz etmemektedir" dedi.

Atalay, İstanbul'da Vilayetler Hizmet Birliğine ait Vali Muammer Güler Öğrenci Yurdu bulunduğunu bildirerek söz konusu Birlik'in bir mahalli idare birliği olduğunu ve Vali Muammer Güler'in on altı yıl süreyle Birlik Encümeni Başkan Vekilliği, Encümen Üyeliği ve bağlı şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini sürdürdüğünü anlattı. Atalay, "Birliğin benzeri burun tesisleri yöneticilerinin ismini taşımakta ve isimlendirmeler yetkili karar organlarınca yapılmaktadır" dedi.
 

"Sevginin ifadesi olarak ismi konuldu"

Bakan Atalay, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde, Müteşebbis Heyetin oy birliği ile aldığı kararla, OSB'nin kurulup, hayata geçirilmesindeki "gayretleri" ve sanayinin gelişmesine "katkıları" nedeniyle bir caddeye Vali Muammer Güler ismi verildiğini kaydetti. Atalay, aynı bölgede başka yöneticilerinde isimlerini taşıyan caddelerin de yer aldığını söyledi.

Atalay, 1973-1975 yılları arasında Kaymakamlık görevinde bulunduğu Denizli'nin Çal ilçesindeki bir caddeye de 2006 yılında Belediye Meclisinin oybirliğiyle aldığı kararla Güler'in isminin verildiğini anlatarak, "Kararın gerekçesinde de, ilçe halk nezdindeki olumlu hatırası ve sevgisinin bir ifadesi olduğu belirtilmiştir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler