Validen görevden alınan kaymakamlarla ilgili açıklama: "Bende kesin bilgiler var ama paylaşamam"

Türkiye genelinde FETÖ operasyonu kapsamında Erzurum’da üç ilçe kaymakamı görevden uzaklaştırıldı. Erzurum Valisi Okay Memiş, "İrtibatı kesip kesmediğini tespit ediyorlar. Bende kesin bilgiler var ama paylaşamam. Soruşturma devam ediyor neden görevden uzaklaştırıldığını biz biliyoruz, devlet olarak yani pes doğrusu” dedi.

Yayınlanma: 07.09.2020 - 21:23
Abone Ol google-news

Türkiye genelinde yapılan FETÖ operasyonu kapsamında Erzurum Uzundere İlçe Kaymakamı Hakan Şeker, Narman İlçe Kaymakamı Mustafa Serin, Hınıs İlçe Kaymakamı Mustafa İlhan görevden uzaklaştırıldı.

"BENDE KESİN BİLGİLER VAR AMA PAYLAŞAMAM"

Konuyla ilgili açıklama yapan Erzurum Valisi Okay Memiş şunları söyledi:

"İçişleri Bakanlığı tarafından yaklaşık 35 civarında kaymakamlarla ilgili FETÖ soruşturma yapıldı. Bizim de üç ilçemizde Narman, Uzundere, Hınıs kaymakamları görevden uzaklaştırıldı. Bu idari bir tedbir, bu mücadele devam ediyor. İrtibatı kesip kesmediğini tespit ediyorlar. Bende kesin bilgiler var ama paylaşamam. Soruşturma devam ediyor neden görevden uzaklaştırıldığını biz biliyoruz, devlet olarak yani pes doğrusu. Özel bir çalışma. Biz istiyoruz ki hiç kimse bu tür şeylere bulaşmasın. Devletin içine sızmış manevi duygularımızı rencide eden bir yapılanma bu mücadele sonuna kadar devam edecek bu devlet büyük bir devlet, temizlendikçe güçleniyoruz."

Henüz gözaltı olmadığını ve her soruşturmada yeni bilgilerin ortaya çıktığını ifade eden Vali Memiş sözlerini şöyle bitirdi:

"Ankesörlü telefon da görüşmeler diye FETÖ'nün uyguladığı değişik yöntemler var. Bunları tespit ediyoruz veya itirafçının benim liderim buydu diyor isim veriyor. Her soruşturma her gözaltı yeni bilgilere ulaşmamıza yol açıyor. Kozmik bir yapılanma. 2016’dan sonraki atamalar bunlar. Görevdelerdi bir kaç tanesi kıdemli kaymakam. Olabiliyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler