Van Belediye Başkanı ikinci kez hakim karşısında

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 13 sanık, yarın ikinci kez hakim karşısına çıkacak.

Yayınlanma: 21.02.2013 - 12:07
Abone Ol google-news

Terör örgütü PKK'nin şehir yapılanması KCK'yeyönelik 7 Haziran 2012 tarihinde düzenlenen operasyonun ardından ''Terör örgütüne üye olmak'' iddiasıyla tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ile BDP'li bazı ilçe belediye başkanları ve il yöneticilerinin yargılandığı davanın ikinci duruşması, kentte meydana gelen depremlerden sonra adliye binası olarak kullanılan Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde oluşturulan salonda yapılacak.

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 22 Ocak'ta görülmeye başlanan ve dört gün süren ilk duruşmada, Edremit Belediye Başkanı Abdülkerim Sayan ile Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz tahliye edilmiş, aralarında Van Belediye Başkanı Kaya'nın da bulunduğu 8 sanığın tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

Sanık avukatlarından Müjde Tozbey Erden, yaptığı açıklamada, davanın siyasi olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini belirterek, bu kapsamda son dönemde yaşanan siyasi gelişmelerin mahkemede değerlendirileceğini söyledi.

Yaşanan gelişmelerin davanın seyrini değiştireceğine inandıklarını vurgulayan Erden, İmralı'daki görüşmeleri ve 4. yargı paketinde yer alan iyileştirmeleri mahkemede dayanak göstererek müvekkillerinin tahliyesini talep edeceklerini kaydetti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler