Van'da İran Film Günleri başlıyor

Türkiye'de ilk kez Van'da düzenlenen ''İran Film Günleri''ne İranlı yönetmenlerle ünlü oyuncu Mostafa Zamani katılacak.

Yayınlanma: 21.04.2011 - 10:34
Abone Ol google-news

Van Valiliği ile İran Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığının ortaklaşa düzenlediği ''1. İran Film Günleri'' yarın Cinevan Sinema Salonu'nda başlayacak. 28 Nisan'a kadar sürecek etkinlikte, uzun metrajlı 14 filmin gösterime sunulacak.

Dünyaca ünlü İranlı yönetmen ve oyuncularların katılacağı etkinlikle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, Kapıköy Sınır Kapısı'nın açılmasının ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştiğini belirtti.

Bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin ülkeler arasındaki ticareti de olumlu etkileyeceğini vurgulayan Uzunparmak, şöyle konuştu:

''Düzenleyeceğimiz film günleriyle Vanlı hemşehrilerimize dünya sinemasında önemli yeri olan İran filmlerini izletme fırsatı bulacağız. Dünya'nın çeşitli ülkelerinde düzenlenen film festivallerinde ödül alan uzun metrajlı 14 filmi bir haftalık süre zarfında vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Bu etkinliğin bir benzerini de İran'da 'Türk Film Günleri' adı altında yapmayı planlıyoruz. Film günlerinde iki ülke arasındaki sosyal ve kültürel etkileşimin en üst düzeye çıkmasını arzu ediyoruz. Tüm Vanlı hemşehrilerimizi ücretsiz gösterilecek İran filmlerine davet ediyoruz.''

Uzunparmak, Van'daki sosyal ve kültürel etkinliklerin artarak devam ettiğini bildirerek, ''Amacımız Van'ı ülkemizde ve tüm dünyada örnek bir kültür ve sanat şehri olarak tanıtmaktır'' dedi.

Film günlerine ayrıca İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur, İran'ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıç, İran'ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Abolhassan Khalaj Monfared ve çok sayıda davetlinin katılacağı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler