Vatandaşın kredi borçları ötelenmeli
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahve, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve KESK Eş Genel Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik ile video konferans yöntemiyle bir toplantı yaptı.

Kılıçdaroğlu toplantıda özetle şunları dile getirdi: “Tüketici kredisi ve kredi kartı borcu olanların bir şekliyle ötelenmesi ya da yeniden yapılanması şeklinde bir düzenleme olmalı. İşyeri kapandıktan sonra işlerine son verilen kişiler gelir elde edemiyor. Bu kişi yoksulluk envanterinde kayıtlı olmadığı için yardım da yapılamıyor.” Kılıçdaroğlu, CHP’li vekillere gönderdiği talimat yazısında ise, “Mağdur ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın bu zor zamanlarında yanında olmak grubumuzun da insani ve milli sorumluluğudur. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ayni ve nakdi yardımların, seçim bölgelerindeki CHP’li belediyeler üzerinden, imkanlarınız nispetinde yapılması kararlaştırılmıştır” dedi.
CHP’DE ‘DANIŞMA KURULU’
Kılıçdaroğlu, koronavirüs salgını konusunda partisinin sağlıkçı milletvekilleri, meslek örgütü temsilcileri ve yurtiçi ve yurtdışında görevli tanınmış dört akademisyenin yer aldığı bir Danışma Kurulu oluşturdu. Toplantıda uzmanlar, vaka sayısının nisanın son haftasında “Pik noktası” olarak ifade edilen en yüksek seviyesine çıkmasının beklendiğini ifade etti.
Video Haberler
-
İki günlük akaryakıt zammı İBB'ye 500 milyona mâl oldu
-
İmamoğlu'ndan sert çıkış: 'İçi kötülükle dolu...'
-
Su kuyusunda insana ait kemikler bulundu
-
Kamu görevlileri AKP'ye üye yapıldı
-
Son anda hastaneye yetiştirdi
-
Tunceli'de ilk kez fuhuş operasyonu
-
Ordu’da iki grup arasında silahlı kavga: Yaralılar var
-
Tunceli'de 'nevruz' gözaltıları
-
Oğuz Gündoğdu'ya veda
-
Beşiktaş Genel Kurulu'nda kavga çıktı!
En Çok Okunan Haberler
-
Türkiye'ye seyahat edeceklere 'eşcinsellik' uyarısı
-
İmamoğlu'ndan sert çıkış: 'İçi kötülükle dolu...'
-
'Avustralya, Katar ve Hollanda’dan alım artmış...'
-
'Sizin feriştahınız gelse bizi korkutamaz'
-
Valilikten 'toplu ulaşım araçları kullanılması' önerisi
-
SGK’den özel hastaneler için yeni karar!
-
Rasim Ozan Kütahyalı'dan bir garip 'Koç Ailesi' iddiası
-
Salmonella virüsünün sebebi ortaya çıktı
-
Fındığı 'don' vurdu, zarar tespiti başlatıldı
-
'SADAT darbe mi planlıyor?'