Vekil bastırdı Feshane Tokatlılara kapatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yaptığı dönemde en yakın isimlerden AKP İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın 16 Nisan’da Feshane’de yapılacak “Medeniyetler Beşiği Tokat Tanıtım Günleri”ni ‘kendisine ve partisine yakın bir dernek’ yaptırmadığı gerekçesiyle iptal ettirdiği öne sürüldü.

Yayınlanma: 06.03.2015 - 23:31
Abone Ol google-news

Karaca’nın itirazından önce Tokat Valisi Mustafa Taşkesen’den “etkinlik için gerekli izni” alan derneklerin girişimi kente yeni vali atanmasının ardından iptal edildi. Kendisi de Tokat Zile doğumlu Karaca, gazetemizin yönelttiği “etkinliğin iptal edilmesi için girişimde bulundunuz mu” sorusunu yanıtlamamayı tercih etti. Tokat Zile Dernekler Federasyonu yetkilileri sözleşmenin ardından AKP İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın devreye girdiğini, etkinliğin öncülüğünü ‘kendisine ve partisine daha yakın’ olan Tokat Federasyonu’na (TOKKON) devredilmesini istediğini belirtti.

Yetkililer, “TOKKON zaten AKP’li Harun Karaca’nın kontrolünde. Karaca TOKKON öncülüğünde etkinlik gerçekleşirse programa izin vereceğini söylemiş” dedi. Zile Dernekler Federasyonu Başkanı Halil Düzgün, “Bize Tokat ve ilçelerinin tanıtımı için uygun yazısı veren Tokat Valisi Mustafa Taşkesen de bu olayların ardından değişti. Etkinlik TOKKON öncülüğüne alınmayınca yeni Tokat Valisi Cevdet Can etkinliği iptal etti” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler