Veliler panikte

TEOG puanları zamanında açıklanmayınca velilerde panik başladı. Yabancı özel okulların kontenjanları, açıkta kalma kaygısıyla ön kayıt yaptıran öğrencilerle doldu. Eğitimciler velilere “Sakin olun” çağrısı yaptı. Bu süreçte ön kayıt yaptıran velilerin bu kaydın iptal olup olmadığını takip etmeleri çok önemli.

Yayınlanma: 25.06.2015 - 22:57
Abone Ol google-news

TEOG Yerleştirme Esas Puanları’nın (YEP) açıklamasının bir soruyla ilgili mahkeme kararı sebebiyle iptal edilmesi, ortaöğretime geçmeye hazırlanan öğrenci ve velilerde büyük panik yarattı. Öğrenciler, açıkta kalma korkusuyla birden fazla okula başvurunca bazı yabancı okullar kontenjanlarının çok üstünde ön kayıt aldı.

Özel Okullar Birliği Başkanı Cem Gülan, erteleme kararı öncesinde de özel okullara, büyük bir talep olduğunu ve kontenjanların neredeyse dolduğunu söylerken, bu süreçte velilerin, çocuklarını göndermek istedikleri özel okulun ön kayıtları iptal edip etmediğini takip etmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Gülan, esas açısından, prosedürde hiçbir değişiklik olmayacağını, sadece işlemlerin, daha kısa bir sürede yapılmasının gerekeceğini söyledi. Özel okullarda ilerleyen süreçte kontenjan boşalmasının yüzde 3 - 5 arasında olabileceğini de söyleyen Gülan, kayıt takvimini durdurmalarının başlıca sebebinin, velilerin resmi okullardaki kayıt sürecini etkilememek olduğunu da sözlerine ekledi.

Felaket senaryosu

Edindiğimiz bilgilere göre, özellikle ‘gözde’ yabancı okullardaki yığılma, taban puanı geçen pek çok öğrenciyi sıralama dışında bırakacak. Örneğin, şu ana kadar Robert Kolej’e 1000 tam puanla ön kayıt yaptıran öğrenci sayısı, okul kontenjanını karşılamış durumda. Bu öğrencilerin kayıtlarını almaması durumunda okulun taban puanı 995 ve üstündeki öğrenciler bu okula giremeyecek. Bu öğrencilerin çoğu Üsküdar Amerikan Lisesi’ne de ön kayıt yaptırdı. Üstteki yığılma sebebiyle, Fransız okullarında da puanı yüksek pek çok öğrenci ön kayıt yaptırdı. St. Joseph ve Üsküdar Amerikan Liselerinde, ön kayıt yapan öğrenci sayısı 800’ü aşmış durumda. Özel Okullar Birliği, Yerleştirme Esas Puanları’nın (YEP) bugün açıklanması olasılığını göz önüne alarak yeni bir kayıt takvimi belirlemişti. Ancak YEP’lerin bu akşama kadar açıklanmaması durumunda, ön kayıt alan okullara, yığılmanın daha da artacağı görüşü hâkim. Bunun da devlet okullarında çok sayıda kontenjan açığına neden olması bekleniyor.

Twitter’da TEOG isyanı

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ertelendiğini duyan öğrenciler isyanlarını #TeogMağdurları başlığı altında dile getirdi.

@nepud1: Öğrencilerin 40 dakikada çözmelerini istedikleri sorulardan 1 tanesini 40 gündür çözemediler. #TeogMağdurları

@nur_civi: Kafayı yemek orucu bozar mı? #TeogMağdurları

@sevvalyanas19: Ailemden herkes teog açıklandı sen söylemiyorsun tipinde bakış atıyorlar #TeogSonucları

@GrandeyLover: Proje ödevini son gün yapmaya çalışıp bitiremeyip hocam ben size ertesi gün getirsem der gibi #teog

@BerreAtilgan: O kadar beklettiniz bari iptal edin puanım yükselsin #teog


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler