Venedik'te jüri başkanı Cate Blanchett olacak

Bu yıl 77. kez düzenlenecek Venedik Film Festivali'nin jüri başkanlığını Oscar ödüllü oyuncu Cate Blanchett üstlenecek.

Yayınlanma: 16.01.2020 - 15:16
Abone Ol google-news

Paolo Baratta'nın başkanlığını yaptığı Venedik Bienali Direktörler Kurulu tarafından alınan bir karar sonucu 77. Venedik Film Festivali'nde ana yarışma jürisinin başkanlığını Cate Blanchett yürütecek. Woody Allen'ın “Blue Jasmine” adlı filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını alan Blanchett 2018 yılında da Cannes Film Festivali'nde jüri başkanlığı yapmıştı.

İlk Oscar ödülünü 2005'te “The Aviator” ile Yardımcı Kadın Oyuncu dalında alan Avustralyalı oyuncu için festival direktörü Alberto Barbera şu sözleri sarf etti: “Cate Blanchett sadece çağdaş sinemanın ikonlarından biri değil, son 20 yılda en önemli yönetmenler tarafından takdir edilmiş ve her türden sinemasevere tarafından taparcasına sevilmiş bir oyuncudur. Onun sanatsal ve insani yönleri, çevreye karşı duyarlığı ve hala erkek önyargısıyla yüzleşmesini bititrememiş bir sektörde kadınların özgürlüğünü savunması, Blanchett'ı tüm toplum için bir ilham vesilesi yapmıştır.”

2007 yılında Venedik'te yarışan “I'm Not There” adlı filmdeki performansıyla Coppa Volpi (En İyi Kadın Oyuncu) ödülünü kazanan Blanchett ise şunları söyledi: “Her yıl Venedik'te gösterilecek filmleri heyecanla beklerim ve her seferinde de şaşırtıcı ve farklı bulurum. Venedik dünyadaki en atmosferik film festivallerinden biri; sinema denen aracın kışkırtıcı ve ilham verici bir kutlaması var Venedik'te. Bu yılki başkanlığı üstlenmek bir Ayrıcalık ve zevk olacak benim için.”

77. Venedik Film Festivali 2 – 12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler