Vitrindeki Albümler

Vitrindeki Albümler

Yayınlanma: 09.11.2018 - 23:02
Abone Ol google-news

Can Çankaya / Kağan Yıldız ‘Timeless’ (SN Music)

Piyanist Can Çankaya ile basçı Kağan Yıldız, caz camiasının genç kuşak mensupları, aynı zamanda iki iyi arkadaş. Yıllardır farklı projelerde birlikte yer alıyorlar; oldukça fazla ortak noktaları ve hemfikir oldukları konular bulunduğundan, bu birlikteliklerden her zaman mesut ayrılıyorlardı. Sohbetleri “madem böyle, o halde neden birlikte albüm yapmıyoruz” dönemecine kıvrıldığında, elimizdeki “Timeless” albümü fikren doğmuş oldu.

Can önce trompette kendini kanıtlamış, ardından piyanoya geçerek bir kez daha rüştünü ispat etmişti. Kağan ise gerek stüdyoda gerek sahnede müzisyenlerin çok tercih ettiği eşlikçilerden.
İki konservatuar kökenli müzisyenin albüm kapağındaki Ceyhun Ergüven tarafından çekilen fotoğraf, ruh hallerini ve sanatsal özgüvenlerini eksiksiz yansıtıyor.

İkili bizde nadir rastlanan çalgısal bir kombinasyonda karar kılıyor ve piyano-kontrbas duo albümü için kolları sıvıyor. Önce ayrı ayrı kendi bestelerini masaya yatırıyorlar. Bunları düzenledikten sonra gelenekleri de ihmal etmeyerek üç standart ekliyorlar repertuara. Albümü iki gün içinde kaydediyorlar.
Tek masum eksik, ikisinin ortak imzaladığı bir parçanın olmayışı ki bunu yaparlarsa yeni olağanüstü eserlere imza atacakları aşikâr.

Kutsal Kaan Bilgin ‘Zaman Dışı Yaşam’ (Helikon)

1982 Ankara doğumlu Kutsal Kaan Bilgin klasik müzik eğitimli. Henüz 16 yaşındayken metal topluluğu Ominous Grief’in kurucu üyesi olarak gitar çalmış.

Bilgisayar mühendisliği okurken beste yapmaya başlamış. 2004 yılında mezun olup İstanbul’a taşınarak alternatif mekanlarda DJ’lik yapmış. Londra’da ses mühendisliği okumuş, dönüşte Türkçe bestelere hız vermiş, çıkan işleri dijital ortamlara yüklemiş.

2011 yılında demoları Dave Weckl’a göndermiş. Olumlu yanıt alınca, kanal kayıtlarını ileterek şarkıları yapmaya başlamış, aynı yıl iki single çıkarmış. Albüm tamamlandıktan sonra yıllar plak firması aramakla geçmiş, nihayetinde kendisi bir firma kurarak yayınlamış. Adını Tezer Özlü’nün 1983 tarihli senaryo kitabından alan “Zaman Dışı Yaşam”, ancak 2018 martında dijital platformlarda yayınlanabilmiş.
Gitar, piyano çalıp şarkı söyleyen Kutsal’ın albümünde basta Steve Lewinson, Cherif Hashizume, davulda Dave Weckl, Volkan Öktem, Nate Wood yer almış. Geri vokaller Angie Porter ve Zeynep Kaya.

İnandırıcı şarkılar Kutsal’ın hayatından damıtılmış hikâyeleri anlatıyor. Müzikler ise modern kulaklar için oldukça doyurucu. Yıllar sonra değeri bilinmemiş bir albüm olarak keşfetmeyin, şimdiden kulak verin.
[email protected]


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler