Yaşamla ölüm arasında

Sol Ayağım ve Babam İçin’in yönetmeni Afganistan’da esir düşen Amerikalı bir askerin değişimini, ailesine ve çevresine yabancılaşmasını, kendi kendini cezalandırmasını yetkin biçemde aktarıyor.

Yayınlanma: 22.09.2011 - 21:00
Abone Ol google-news

Homeros’un epik destanı Odysseia’dan ve Susanne Bier’in 2004 tarihli Brodre adlı Danimarka filminden esinlenen dramatik gerilimde Amerikan ordusunda görevli yüzbaşı Sam Cahill, gençlik aşkı Grace, kızları Elise ve Isabelle’le mutlu bir yaşam sürmektedir. Babası Hank gibi asker olmayı seçen Sam’in ağbisi Tommy ise banka soymaktan tutuklanmış koşullu salıverilmiştir.

Sam’le Tommy birbirlerine çok düşkün olmalarına karşın karakterleri çok farklıdır.

Ekim 2007’de Afganistan’a giden Sam’in helikopteri düşer, sağ kurtulan Sam er Joseph’le birlikte esir alınır. Sam ve Joseph’i büyük bir sınav bekliyordur. Yaşamda kalabilmek ve ailesine yeniden geri dönebilmek için Sam insanlığını yitirmeye başlar.

Evine döner ama Afganistan’da yaptıklarından ötürü büyük bir suçluluk duygusu içindedir, sürekli acı çekiyordur, kimseyle iletişim kuramaz. Ne karısı Grace’in ne de kızlarının sevgisi onu eski yaşamına döndüremez.

Savaşın sonunu yalnız ölüler görür sözüne inanmayan Sam sonuçta savaşın sonunu canlıyken görmüştür ama gerçek yaşama dönüp dönemeyeceğinden kuşkuludur.

Örümcek Adam karakteriyle tanıdığımız Tobey Maguire, yüzbaşı Sam Cahill rolünde yetkin bir yorum sunuyor.

Tüm filmlerinde terör ve savaş karşıtı iletiler veren Jim Sheridan, Kardeşler’de Afganistan’a giden Amerikalı askerlerin denildiği gibi birer savaş kahramanı olmadıklarını etkileyici, düşündürücü bir anlatımla irdeliyor.

Brothers (Kardeşler) 

Yönetmen: Jim Sheridan

Oyuncular: Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal, Natalie Portman, Sam Shepard, Bailee Madison, Taylor Grace Geare, Patrick Flueger, Carey Mulligan/ 2009, 105 dakika, Tiglon.

Format: Dvd, Vcd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler