Yazarımız Göker’i yitirdik

Cumhuriyet Bilim ve Teknik dergisinde 15 yıl Politik Bilim köşesinde yazarlık yapan Barış Derneği Davası sanığı, Makina Mühendisi Aykut Göker yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 18.11.2016 - 20:02
Abone Ol google-news

Yazarımız Aykut Göker, bugün öğle namazı sonrasında Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak. Göker, 1960-1981 yılları arasında Petrol Ofisi Askeri İkmal ve NATO Tesisleri Batı Bölgesi’nde Teknik İşler Amirliği, Sümerbank Kimya Proje Müdür Yardımcılığı ve yine aynı kurumda, Kimya Proje Müdürlüğü ve Genel Müdür Teknik Müşavirliği gibi çeşitli kamu görevlerinde bulundu.

1980’li yıllarda ve 1990’ların başlarında bilim tarihi, ayrıca, çeşitli bilim ve teknoloji konularıyla ilgili kitap, ansiklopedi maddesi ve makale çevirileri yaptı; Ekonomik ve Sosyal Dokümantasyon ve Araştırma A.Ş. (ESDA) tarafından yürütülen yapılabilirlik çalışmalarına katıldı; ayrıca, TMMOB Makina Mühendisleri Odası’na Sanayi Politikaları danışmanlığı, Bilim ve Sanat dergisinin editörlüğü gibi görevlerde bulundu. 1993-1994 yıllarında TÜBİTAK Araştırma Merkez ve Enstitüleri Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı; 1994-1999 yıllarında TÜBİTAK Bilim ve Teknoloji Politikaları Daire Başkanı olarak görev yaptı. 2000-2007 arasında, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nda (TTGV) Danışman olarak çalıştı. Bilim-teknoloji-sanayi politikaları konusunda makale, bildiri ve kitap halinde yayımlanmış çalışmaları var. 1977’de kurulan 12 Eylül askeri darbesi sonrasında kapatılan Türkiye Barış Derneği’nin yöneticileri arasında yer aldı. Barış Derneği Davası sanığı olarak tutuklandı. Göker, 1980 Aydınlar Bildirisi’nin de imzacısı oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler