Yazıcıoğlu toprağa verildi

Kahramanmaraş'ta geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu bugün toprağa verildi. TBMM'de düzenlenen törenin ardından Kocatepe Camisi'ne götürülen ve burada yoğun bir kalabalık eşliğinde cenaze namazı kılınan Yazıcıoğlu'nun naaşı, Tacettin Dergahı'nda toprağa verildi.

Yayınlanma: 31.03.2009 - 08:20
Abone Ol google-news

25 Mart Çarşamba günü geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bugün Ankara'da farklı noktalarda düzenlenenen törenlerin ardından toprağa verildi.

 

İlk tören TBMM'de düzenlendi

Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı ve Sıvas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu için TBMM'de tören düzenlendi.

Yazıcıoğlu'nun cenazesi, kalabalık bir kortej oluşturularak Meclise getirildi. Cenaze aracı Dikmen Kapısı'ndan Meclise getirildi. Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naşının üzeri çiçeklerle süslendi. Cenazenin tören alanındaki yerine konulması sırasında özgeçmişi okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Cenaze törenine, Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları Furkan ve Firuze Yazıcıoğlu, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genle Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bakanlar Kurulu üyeleri, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi olan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil'in de aralarında bulunduğu TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı, eski başbakanlardan Tansu Çiller ve Yıldırım Akbulut, eski TBMM Başkanları Bülent Arınç, Mustafa Kalemli, Ömer İzgi ve İsmet Sezgin, eski ve yeni milletvekilleri, çok sayıda partili ile yurttaşalar da katıldı.

Tören boyunca sandalyede oturan Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, gözyaşlarını tutamadı. Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan, babasının resmini taşırken, kızı Firuze, karısı Gülefer ve kız kardeşi Mavuş Ocak, tören öncesi taziyeleri kabul etti.

TBMM yerleşkesi içinde ve dışında çok sayıda insan Muhsin Yazıcıoğlu'nu son yolculuğuna uğurlamak için büyük bir kalabalık oluşturdu. Cenaze töreninin yapıldığı alandaki merdivenler dahil her yer dolarken, protokoldekilerin bu yüzden yerlerini almada sıkıntı yaşadığı görüldü.

 

Kocatepe Camisi'ndeki tören

Yazıcıoğlu'nun naaşı, TBMM'de düzenlenen törenin ardından  için  Kocatepe Camisi'ne getirildi.

Kocatepe Camisin'deki törene, Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Güleser Yazıcıoğlu, kızı Firuze Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu ve aile yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Cemil Çiçek ve Hayati Yazıcı, Bakanlar Kurulunun bazı üyeleri, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, İstanbul Valisi Muammer Güler, Ankara Valisi Kemal Önal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün, eski DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, RTÜK Başkanı Zahid Akman, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, emekli Yarbay Korkut Eken, çok sayıda siyasi parti temsilcisi, partililer, Alperen Ocakları üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

 

Cenaza namazını Bardakoğlu kıldırdı

Yazıcıoğlu'nun cenaze namazını, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kıldırdı. Bardakoğlu, cenaze defnedilinceye kadar geçen sürenin ibadet süresi olduğunu belirterek, slogan atılmayarak dua edilmesini istedi.

Muhsin Yazıcıoğlu için öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Toptan, Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, CHP Genel Başkanı Baykal ile MHP Genel Başkanı Bahçeli de katıldı. Yazıcıoğlu'nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu da protokolle birlikte saf tuttu.

Polis, cenaze töreni dolayısıyla geniş güvenlik önlemleri alırken, bir helikopter de cami üzerinde güvenlik uçuşu yaptı. Cadde ve sokaklardaki kalabalık nedeniyle protokol, çevik kuvvetin yoğun çabasıyla tören alanına girebildi. Cami çevresindeki yollar da tören dolayısıyla araç trafiğine kapatıldı.


Yazıcıoğlu, partililerle vedalaştı

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesi, Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından BBP Genel Merkezi önüne getirildi.

Yazıcıolu'nun cenazesi, Kocatepe Camisi'nden kalabalık eşliğinde Mithatpaşa Caddesi'ni takiben Tuna Caddesi'nden BBP Genel Merkezi önüne bir buçuk saatte getirildi.

Kortejin yürüyüşü sırasında Mithatpaşa Caddesi'ndeki üst geçitlerin bazıları güvenlik gerekçesiyle boşaltılırken yurttaşlarla polis ekipleri arasında da zaman zaman küçük çaplı gerginlikler yaşandı.

Genel merkez binasının balkonlarında ve camlarda toplanan partililer cenaze aracının üzerine güller ve karanfiller attı.

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, burada yaptığı konuşmaya, ''Hoşgeldin sayın Genel Başkanım'' diyerek başladı. Topçu, güçlükle yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
''Sonsuzluğun sahibine yaptığınız müracaat tartışmasız emri iradeye binaen vuslat kurultayımız toplanmış bulunmaktadır. Kurultaya İslam dünyasından ve ülkemizden 1 milyon yiğit insan katılmaktadır. 1 milyon insan çocuklarından süt parasını keserek kurultaya geldiler.''

Yazıcıoğlu için okunan duanın ardından, kortej Tacettin Dergahı'na hareket etti.

 

Yazıcıoğlu toprağa verildi

Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesi, Tacettin Dergahı'nda toprağa verildi.

Yazıcıoğlu'nun cenazesi, BBP Genel Merkezi'nden kalabalık eşliğinde Mehmet Akif Ersoy'un evinin bulunduğu Tacettin Dergahı'na getirildi.

Dergahın girişinde bulunan alanın defin için kazıldığı ancak daha sonra Yazıcıoğlu'nun dergahın arka kısmına defnine karar verildiği öğrenildi. Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlarda dergahın arka bahçesine getirildi. Yazıcıoğlu'nun cenazesi, başka mezarların da bulunduğu hazireye defnedildi.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrine ilk toprağı kızı Firuze Yazıcıoğlu attı. Medine ve Sıvas'ın yanı sıra çeşitli illerden getirilen toprakların konulduğu mezara, zemzem ve gül suyu döküldü. Defin sırasında dua edildi ve kalabalık tekbir getirdi.

Tacettin Dergahı'nda, izdiham nedeniyle kalabalık uyarıldı. Yazıcıoğlu'nun kızı Firuze Yazıcıoğlu, mikrofondan kalabalığa seslenerek, sakin olmalarını istedi.

Cezaevi arkadaşı olduğunu söyleyen bir kişi de Yazıcıoğlu'nun ''Üşüyorum'' şiirini okudu.
Güvenlik güçlerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı defin sırasında, bir polis helikopteri dergah üzerinde denetim uçuşu yaparken, çevredeki binalarda özel harekat polisleri konuşlandırıldı.

Defin sırasında Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, aile yakınları, BBP yöneticileri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Namık Kemal Zeybek ve eski DP Genel Başkanı Mehmet Ağar da bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler