Yeme-içme sektöründe yatırımcılar yeni franchise modellerine yöneliyor

Pandemiyle birlikte kafe ve restoranlarda uygulanan gel-al ve eve sipariş hizmetleri, yatırımcıları yeni yatırım araçları aramaya yöneltiyor. Restoran zincirlerinin yeni franchise modelleri, en az yatırımla en fazla kârlılığı vadediyor.

Yayınlanma: 24.02.2021 - 11:55
Abone Ol google-news

Konuyla ilgili konuşan Sait Döner Yönetim Kurulu Üyesi Eren Karabağlı, “Yeni iş modellerine ihtiyacımız var. Bizler de Türkiye'de bir ilk olarak geliştirdiğimiz yeni franchise paketiyle girişimci ve yatırımcılara, kurumsal kimliğinden lojistik ve teknolojik altyapısına kadar hazır yani her anlamda anahtar teslim bir model sunuyoruz” dedi.

PANDEMİ YENİ BİR İŞ MODELİNİ GEREKLİ KILDI

Karabağlı, “Yüksek maliyetler, büyük metrekareleri yönetme zorluğu, hijyen ihtiyaçlarının yarattığı sıkıntılar, yeme-içme sektörünün zorlandığı başlıca konular. Yeni iş modellerine ihtiyacımız var. Sait Döner olarak bizler de Türkiye'de bir ilk olarak geliştirdiğimiz yeni franchise paketiyle girişimci ve yatırımcılara, kurumsal kimliğinden lojistik ve teknolojik altyapısına kadar hazır yani her anlamda anahtar teslim bir model sunuyoruz. Oturma alanı bulunmayan, yalnızca ‘eve servis' ve ‘gel-al’ konseptiyle hizmet veren bu franchise modeli sayesinde, en az yatırımla yüksek kâr sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

“150 BİN TL YATIRIM YETERLİ”

Eren Karabağlı, geliştirdikleri franchise modeline ilişkin detayları ise şöyle aktardı:

“Yeni dönemin iş modeli olarak da tanımlayabileceğimiz bu sistemde konsept için doğru lokasyonda 35 metrekare alan ve 150 bin TL yatırım bedeli yeterli. Girişimcilere, lojistik için ekstra bir ücret ödemelerine gerek kalmadan, mimari proje ile vakit kaybetmeden anahtar teslim bir yatırım imkanı sunuyoruz. Yönetimi kolay, müşteri memnuniyet oranı yüksek iş modelimizde franchise bedelinin yüzde 50’sini ise şubemizin tanıtımı için harcıyoruz."



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler