Yemek borusuna 'murt' kaçtı

Mersin’in Tarsus ilçesinde murt meyvesi yiyen 83 yaşındaki Mehmet Alışkan’ın yemek borusu tıkandı. Alışkan'ın boğaza takılan murt çekirdeği hastanede operasyonla çıkarıldı.

Yayınlanma: 30.11.2015 - 15:22
Abone Ol google-news

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Kumdere köyünde yaşayan çiftçi emeklisi Mehmet Alışkan (83), evinde murt meyvesi yedikten sonra, gece yatıncaya kadar boğazında tıkanıklık yaşadı.

Hiçbir şey yeyip içemeyen Alışkan, sabah Medical Park Tarsus Hastanesi’ne gitti. Hastanede Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt tarafından yapılan muayenede, Alışkan’ın boğazında murt çekirdekleri olduğu anlaşıldı.

Dr. Bozkurt, endoskopik işlem yaparak murt çekirdeklerini çıkardıktan sonra, rahat bir şekilde yeyip içmeye başlayan Mehmet Alışkan sadece 3 murt yediğini söyledi.

Uzm. Dr. Hüseyin Sancar Bozkurt, murt meyvesinin yapısı ve çok çekirdekli olması nedeniyle benzeri vakalara neden olabileceğini belirtti. Bozkurt, “Murt meyvesi iyi çiğnenmezse ya da çok yenirse, özellikle yaşlılarda yemek borusunu tıkayabiliyor. Bu hastanın durumunda olduğu gibi, müdahaleyle çıkarmamız gerekiyor.” dedi.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler