Yemen'de gösteriler sürüyor

Yemen'de Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih yönetimine karşı gösteriler sürüyor.

Yayınlanma: 30.03.2011 - 12:50
Abone Ol google-news

Sana Üniversitesi önünde göstericilerin kurduğu çadırlarda her kesimden vatandaş birlikte hareket ediyor. Göstericilerin safına katılan subaylardan Ahmed Muhammed Mahyubi, yönetime karşı neden tavır aldığını anlattı. ''Yemen halkı en mutlu ve rahat günlerini yaşıyor'' diyen Mahyubi, aldığı maaşla geçinmemekten yakındı.

Maaşının 250 dolar olduğunu belirten Mahyubi, ''Burada her devlet memurunun evinde ortalama 10 kişi var. Ben işyerime kendi paramla gidiyor ve yemeklerimi kendi paramla yiyorum. Hal böyle olunca ayda evime bir kilo meyve dahi alamıyorum. Şöyle bir baktığımda, ayda sadece bir defa aileme et yedirebiliyorum'' dedi. Hiçbir sosyal güvencelerinin olmadığını söyleyen protestocu subay, ailesi bir yana, ''bir hastalık geçirdiğinde kendisine bile bakamadığını'' anlattı.

Bu gösterilere katılanların kendilerini özgür bir şekilde ifade edebilmenin coşkusunu yaşadıklarını kaydeden Mahyubi, ''Çünkü biz 33 sene bu yönetimi ailemizin geçim derdinden dolayı başımızda taşıdık. 'Sen memursun bunları düşünemezsin' diyerek bizleri korkuttular ve bu tehditle bizi sindirdiler. Bizi vatan ile rejim tercihi arasında bıraktılar, ama artık bitti'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler