Yetersiz beslenme, okul performansını düşürüyor

İngiliz hayır kuruluşu Save the Children, yetersiz beslenmenin, okul performansını olumsuz etkilediğini ve "gelişmekte olan ülkelerde okuma yazma ile matematiksel beceri krizine neden olduğunu" bildirdi.

Yayınlanma: 28.05.2013 - 07:41
Abone Ol google-news

Save the Children, dünyadaki çocukların dörtte birinin, kronik yetersiz beslenme nedeniyle okulda beklenenden daha düşük performans gösterme riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. Kuruluş, besleyici bir diyetin gözden kaçırılmasının, çocuğun okuma ve yazma kabiliyetine ciddi biçimde hasar verebileceğini vurguladı.

Save the Children'ın konuyla ilgili raporunda, yetersiz beslenen çocukların dönüşü olmayan hasarlar aldığı, daha küçük ve zayıf oldukları, beyinlerinin tam anlamıyla gelişemeyebileceği belirtildi. Kuruluş, yetersiz beslenmeyle mücadelenin, gelecek ay Kuzey İrlanda'da bir araya gelecek G8 liderlerinin önceliği olması gerektiğinin de altını çizdi.

Save the Children'ın Etiyopya, Hindistan, Peru ve Vietnam'daki binlerce çocuk üzerinde yapılan araştırmalara dayanan "Food for Thought" başlıklı raporu, yetersiz beslenen 8 yaşındaki çocukların, "güneş sıcak" ve "köpekleri severim" gibi basit cümleleri bile okurken hata yapma olasılığının dengeli beslenenlere göre yüzde 19 daha fazla olduğunu gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler