YGS başarısı açıklansın
Temel liselerin YGS ortalamalarının düşük olduğu tahmin ediliyor.
YGS-2016 sonuçlarının açıklanmasının ardından veliler ve öğrenciler, bu öğretim yılında eğitime başlayan temel liselerin başarı oranlarını merak ediyor. 2015-2016 öğretim yılı başında Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneleri kapatma kararı almasının ardından başlayan dönüşüm sürecinde çok sayıda dershane kapanırken birçoğu da MEB yönetmeliği çerçevesinde temel liseye dönüşmüştü.
Temel liseye kayıt
Eğitim yılının başında, bazı prestijli Anadolu Liseleri’nin de aralarında bulunduğu birçok lise son sınıf öğrencisi okulunu bırakıp üniversiteye daha iyi hazırlanmak adına kaydını temel liseye aldırmıştı. Ancak temel liselerin büyük bölümünde YGS başarısının oldukça düşük olduğu tahmin ediliyor. Çocuklarını üniversite sınavlarına daha iyi hazırlanmaları için bu okullara göndermeyi düşünen veliler de, “ÖSYM, MEB, ‘insanlar kandırılmasın’ diyorlarsa tüm okulların başarı ortalamalarını açıklasın. bu çok önemli bir veri’’ diyorlar.
LYS için sistemli çalışın
YGS’deki başarı oranlarını öğrenmek istediğimiz çok sayıda yeni temel lise yöneticisi ise konu hakkında görüş vermekten kaçındı.
Uğur Okulları Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil LYS’ye girecek adayların, YGS’de aldıkları puanı göz önüne alarak eksiklerini sistemli bir çalışmayla gidermesi gerektiğini söyledi. Kösegil’in LYS’ye girecek öğrencilere uyarıları şöyle:
“Adayların öncelikle yapması gereken, yeni öğrenilecek konuları ertelemeden öğrenmeye çalışmaktır. Adayların puanları ve sıralamalarına bakıldığında, geçen yıl aynı puanı alan öğrencinin daha yüksek bir sıralamada olduğu görülmektedir. Bu durum sınavın genel başarısı yüksek olsa da bir sıralama sınavı olan YGS’nin değerlendirilmesinde öğrencinin başarı sıralamasının dikkate alınması gerektiğini göstermektedir.
LYS’ye hazırlanın
Her senenin kendine özgü yapısı olduğu, adayın YGS sıralamasında tüm alanlardaki adayların da bulunduğu dikkate alınmalı ve LYS’ye bu gerçek göz önüne alınarak hazırlanılmalıdır. Her yıl YGS sıralamasını LYS’lerdeki başarısı ile çok daha yükseğe taşıyan öğrenciler olur. Önemli olan LYS’ye hazırlık sürecini verimli geçirmektir. Aileler de adayların sınav sonucunda yargılayıcı olmamalı ve öğrenciye LYS hazırlık sürecinde destek olmalı.”
En Çok Okunan Haberler
- Son anket: AKP eridi, fark kapanıyor
- Adliyede silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var!
- Ayşenur Arslan’ın Colani ile ilişkisi
- Serdar Ortaç: 'Ölmek istiyorum'
- Hatay’da yaşayan Alevi yurttaşlar kaygılı
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- NATO Genel Sekreteri'nden tedirgin eden açıklama
- İBB'den 'Pınar Aydınlar' açıklaması: Tasvip etmiyoruz
- İmamoğlu'ndan 'Suriyeliler' açıklaması
- Edirne'de korkunç kaza