YGS protestoları sürüyor

Cumhuriyet Güçbirliği YGS skandalıyla ilgili protesto gösterisi düzenleyip istifa çağrısında bulundu. Ankara'da bir grup lise öğrencisi de ''şifre'' iddiaları nedeniyle YGS'nin iptal edilmesi için eylem yaptı.

Yayınlanma: 28.04.2011 - 13:05
Abone Ol google-news

''Cumhuriyet Güçbirliği'' Ankara bağımsız milletvekili adayları Ceyhan Mumcu ile Erdoğan Karakuş, ÖSYM önünde yaptıkları basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in istifalarını istedi.

Mumcu ve Karakuş, beraberindekilerle öğle saatlerinde ÖSYM önüne geldi. Burada basın açıklamasını okuyan Karakuş, hükümeti ve ÖSYM'yi eleştirdi. Sınavlarla ilgili yaşanan olumsuzlukları ve şifre iddialarını anımsatan Karakuş, sınavlarda yaşananların doğrudan veya dolaylı olarak tüm vatandaşları ilgilendirdiğini ifade etti.

Adayların, ailelerin yıllarca verdikleri emeklerin heba olduğunu savunan Karakuş, ''Toplumun neredeyse tamamına yakınını mağdur eden sınav skandalları silsilesinin sorumluları Gül, Erdoğan, Çubukçu, Özcan ve Ali Demir'dir. Derhal istifa etmelidirler'' dedi.
Ellerinde dövizler taşıyan grup, açıklamanın ardından ÖSYM'nin önünden ayrıldı.

 

"YGS iptal edilsin"

Sakarya Caddesi'nde toplanan ve kendilerini ''Emek Hırsızı ÖSYM Grubu'' olarak adlandıran lise öğrencisi bir grup, ''Sınavları iptal et halka hesap ver'', ''Gün gelecek, devran dönecek ÖSYM gençliğe hesap verecek'' şeklinde slogan attı.

Bir süre yürüyen eylemcilere çevredeki dershanelerde bulunan öğrenciler de alkışlarla destek verdi.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, YGS'nin iptal edilmesi ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile ÖSYM Başkanı Ali Demir'in istifa etmesi istendi.

Üzerlerinde ''Aşuk'' ve ''Maşuk'' yazan iki eylemcinin sahnelediği oyundan sonra Demir ve Çubukçu'nun fotoğraflarının yapıştırıldığı balonlar uçuruldu. Eylem, öğrencilerin halay çekmesiyle sona erdi.


İstiklal Caddesi'nde protesto

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen bir grup lise ve dershane öğrencisi, YGS'deki ''şifre'' iddialarıyla ilgili olarak ÖSYM'yi protesto etti.

Galatasaray Lisesi'nin önünde toplanan öğrenciler, üzerinde ÖSYM Başkanı Ali Demir'in fotoğrafı bulunan tabutla birlikte İş Bankası'nın önüne kadar yürüdü.

Burada oturan öğrenciler adına açıklama yapan Nurcan Seven, YGS'de şifre iddialarının ortaya atılmasının ardından lise, dershane öğrencileri, eğitim emekçileri ve veliler olarak gelecekleri için haykırdıklarını söyledi.

Seven, YGS'nin iptalini, ÖSYM Başkanı Demir'in istifasını ve yargılanmasını istediklerini belirterek, bu talepleri haykırmaktan yılmayacaklarını kaydetti.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler