Yıldırım ve Şener ilk kez karşı karşıya

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 93 sanık hakkında açılan davanın 16'ncı duruşması devam ediyor. Duruşmaya ilk kez Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener de katıldı.

Yayınlanma: 29.05.2012 - 08:04
Abone Ol google-news

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Aziz Yıldırım, Olgun Peker ve İlhan Ekşioğlu'nun da aralarında bulunduğu 9 tutuklu sanık katıldı. Tutuksuz sanıklardan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in ilk kez katıldığı duruşmada, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Tayfur Havutçu, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Elazığspor teknik direktörü Bülent Uygun, Gaziantepspor teknik direktörü Hikmet Karaman, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu ve kulübün muhasebe müdürü Tamer Yelkovan, Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ve eski futbolcu Ümit Karan ile futbolcular Korcan Çelikay, İbrahim Akın, Serdar Kulbilge, Gökçek Vederson ve İskender Alın'ın da aralarında bulunduğu 71 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Duruşma, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'ın tanık olarak dinlenmesiyle sürüyor.
Bu arada, salonun yetersizliği nedeniyle duruşmaya sadece ajans muhabirleri alındı.

Öte yandan, duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona önceki duruşmalarda olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona giden diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.

Mahkemede ilk kez Yıldırım ve Şener karşı karşıya

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in ifadesine başlandı. Şener, “Ankaragücü- Fenerbahçe maçı ile ilgili bir teşvik konusu yok. Telefonda konuştuğum iki kişi de Fenerbahçeli... Gabriç olayı Şubat ayında başlayan bir olay. Biz de başka bir oyuncuyu istemiştik" dedi.

Şener, “Sivas maçı ile ilgili bizim stadın sorumlusu Zeki Mazlum beni arıyor. Beni her zaman maç zamanı arar. Biz ona ödeme yaparız. Bu görüşmeden sonra da ödeme yaptık" diye konuştu. Melih Gökçek konuşmasına ilişkin Şener, “Melih Gökçek ile görüşmemiz spontane gelişti. Kardeşim oradaymış beni aradılar. Esprili bir görüşmeydi" dedi.

Aziz Yıldırım, “Ben silahlı örgütün başı olmak ve şike yapmak gibi suçlanıyorum. Gabriç ile ilgili daha önce bir konuşmalar olmuş gibi. Bu şike ile ilgili değil. Bizim en ufak bir hadise şike olarak önümüze geliyor. Manisa - TB maçı öncesi benim 500 bin dolar gönderdiğimi, 1995 yılında Aziz Yıldırım 92 trilyonluk ihalesini kendisine verdi mi? Ben yardım etmedim mi? Bedel almadan kendisine yardım ettim" dedi.

Şener ise, “Evet doğrudur. Ben etmez demedim zaten" derken Aziz Yıldırım, “Ben herkese yardım edebiliyorum karşılıksız" diye yanıt verdi.

İddianamede bazı kendi lehine tapelerin konulmadığını belirten Aziz Yıldırım, Mahkeme Başkanının bu konudaki itirazı üzerine, “Poşu olayı oluyor 11 yıl, yumurta atılıyor 5 yıl ceza veriliyor. Başkalarının siyaset ile tapesi var. Ama biz siyaseti buluşturmadık. Ben 11 aydır yatıyorum" dedi.
 

Mahkeme Başkanı itiraz etti

Yıldırım’ın bu sözlerine itiraz eden Mahkeme Başkanı, “Poşudan dolayı kimseye 11 yıl verilmez. Teröristleri savunma pozisyonuna gelmeyin. O poşu değil. Yüzünü kapatıp eylem yapmışsın. Başka mahkemelerinin verdiği kararları tartışmayalım burada" diye konuştu.
 

'Hakem atamışım diye yargılanıyorum'

Aziz Yıldırım, Şener’e “Atanmış hakemi değiştirmişsiniz . Oflu maçında" diye söyleyince, Şener de “Ben oflu başkanı değilim. Ben Trabzonspor başkanıyım" diye yanıt verdi. Aziz Yıldırım’ın sorusunu “Öyle yazılıyor. Beni hakem atamışım diye yargılıyorlar. O yüzden söyledim" diye yanıtladı.

Yıldırım'dan güldüren espri

Şener’in bir soru üzerine “Biz stada 15 trilyon harcadık. Devletten para tabi ki alacağız. O stad devletin stadı. Bizim değil. Çevresini de süsleyeceğiz..." demesi üzerine Aziz Yıldırım, “Bu süsleme de bizim tarla gibi" dedi. Aziz Yıldırım’ın bu sözleri üzerine Şener ve salondakiler güldü.
 

'Aziz dinletiyor' lafı espri

Şener, “Ben Fenerbahçe’yi yeneceğiz dedi Melih Gökçek. Ben de inşallah dedim. Bu konuda espri yapıyorlar benimle Fenerbahçeli olduğu için. ‘Aziz dinletiyor’ lafı da espriden ibaret" dedi.
 

'Hakem problemini her yerde söylüyoruz'

Daha sonra bir avukat Sadri Şener’in hakemlere ilişkin bir telefon tapesini okudu. ‘Bu görüşmede hakem ataması yaptığınız görülüyor’ denilmesi üzerine Şener, “Hakemlerle ilgili her türlü problemi her mekanda söylüyoruz. Bu gayet doğaldır" diye konuştu.
Daha sonra söz alan Şener'in avukatı müvekkiline iddianamedeki suçlamalarla ilgili sorular sorulmasını istedi.
 

Halil Ünal: Beşiktaş da ilgilendi ama Sezer Fenerbahçe'yi istedi

Sadri Şener’in de katıldığı duruşmada ilk olarak tanık Eskişehir Spor Kulübü Başkanı Halil Ünal dinleniyor. Tanık Ünal, şike yapıldığı iddialarına yönelik bir bilgisinin olmadığını belirtti.
 

'Şike hakkında bilgim yok'

2011-2012 sezonunda Sezer Öztürk ile Fenerbahçe’nin ilgilendiğinden haberdar olduğunu belirten Ünal, “O transferi sadece FB yapmak istemedi. Sezer'i bütün takımlar almak istedi. Ben transfer görüşmelerinden haberdardım. Gizli saklı görüşme söz konusu olamaz. Beşiktaş da ilgilendi ama oyuncu Fenerbahçe’yi istedi. Benim de oyuncu tercihine göz önünde bulundurmam lazım. Bizden gizli görüşülme olmaz. Kaldı ki Aziz Yıldırım da abimiz, tanıdığımız birisi..." dedi. Ünal, oyuncu Alper Potuk’u ise Eskişehir olarak kendilerinin satmak istemediğini söyledi.
 

Ekşioğlu ve Yıldırım'dan tanık Ünal'a sorular

Sanık İlhan Ekşioğlu tanık Ünal’a soru sordu. Ekşioğlu, “20 Mayıs’ta biz resterontta konuştuk. Burada yaptığımız transfer görüşmesi Sezer Öztürk ile ilgiliydi. Aynı zamanda başka birini daha sorduk. Kimi sorduk size?" soruna yönelik, Ünal, “Alper Potuk’u sordunuz.Onu istediniz" dedi.

Ekşioğlu’nun ardından Aziz Yıldırım, Ünal’a soru sordu. Aziz Yıldırım, “FB- Eskişehir, Eskişehir – Trabzonspor maçları ile ilgili bizden veya başka bir yerden size teşvik veya şike bedeli geldi mi? Bu konuda bir duyumunuz var mı?" sorusunu yöneltti. Tanık Ünal, bu soruya “Asla" diye yanıt verdi. Ardından Yıldırım, “Zeki Mazlum sizle TS- Eskişehir maçı öncesi görüştü mü?" sorunu yöneltti. Tanık Ünal bu soraya da, “Zeki Mazlum TS – Eskişehir maçı ile ilgili maç saatine yakın bizden bilet istedi. 10 tane misafiri vardı" diye yanıt verdi. Başkan Halil Ünal, ‘Zeki Mazlum’un FB – Eskişehir maçı öncesi ise kulübe geldiği yönünde bir bilgisinin olmadığını’ belirtti.
 

İskender: Yusuf Turhanlı'yı biz çağırdık. Şike konuşulmadı

Tanık İskender, şike ile ilgili bilgisinin olmadığını, basından bildiğini belirtti. Tanık İskender ifadesinde , “Ben, Korcan, İlhan ve Yusuf ile bir yerde oturup sohbet ettik. Ben gittikten sonra yine onlar oturmaya devam etti. Benim yanımda şike ilgili bir şey konuşulmadı. Ben Korcan’ı yetiştiren hocayım. Biz otururken Yusuf’u(Yusuf Turhanlı) ben aradım. Biz çağırdık Yusuf’u" dedi. İskender, savcılık veya emniyette konuya ilişkin ifade vermediğini belirtti.

 

Nevzat Şakar, suçlamaları kabul etmedi

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, dava konusu telefon görüşmelerinin şike ve teşvikle ilgisinin olmadığını belirterek, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanık Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, iddianamede yer alan telefon görüşmelerinin şike ve teşvikle ilgisinin olmadığını, suçlamaları da kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ekinci'nin, ''Ahmet Bulut'u tehdit etmene ilişkin, Bulut şikayetinden vazgeçti, haberin var mı?'' diye sorduğu Şakar, ''Tehdit etmedim'' ifadesini kullandı.

Başkan Ekinci'nin, '' 'Ayağını denk al' ne demek?'' diye sorduğu Şakar'ın, ''Trabzon'da büyüklerimiz öyle der'' ifadesi üzerine Ekinci de, ''Biz de Türkiye'de yaşıyoruz. Türkiye'de farklı, Trabzon'da farklı anlamı mı var bunun?'' dedi.

Söz alan tutuklu sanıklardan Aziz Yıldırım'ın, ''Ankara'dan gelen 6,5 milyonu şikede ve teşvikte kullandınız mı?'' şeklindeki sorusuna ''Hayır'' cevabını veren Şakar, Yıldırım'ın, ''Faturalarla o parayı kapatabildiler mi?'' sorusuna karşılık da, ''Aziz Bey çok merak ediyorsa faturaları göndeririz'' diye konuştu.

Yıldırım'ın, ''Bana değil, mahkemeye gönder'' dediği Şakar'ın ''Merak eden sizsiniz'' şeklinde cevap vermesinin ardından araya giren Başkan Ekinci, ikiliyi aralarında tartışmamaları konusunda uyardı.

Aziz Yıldırım'ın Şakar'a ait olduğu belirtilen telefon dinleme kayıtlarını okuduğu sırada, Şakar bu kayıtlara itiraz ederek, ''Yanlış okuyorsunuz'' dedi.

Yıldırım da, söz konusu kayıtları mahkeme kürsüsüne giderek Şakar'a uzattı ve ''Al oku, yazıyor, biz ezberledik'' ifadelerini kullandı.

Şakar'ın, ''Buradaki konuşma, mecazi manada söylenen sözler'' şeklinde beyanda bulunması üzerine salondaki sanık ve sanık avukatları güldü. Şakar da, Aziz Yıldırım'a hitaben, ''Siz de Topuk Yaylası'nın hesabını verirsiniz'' dedi. Bunun üzerine Yıldırım ve salondaki bazı avukatlar Şakar'a tepki gösterdi.
 

'Hocaya sen de okutturuyor musun?'

Duruşmada, Nevzat Şakar'ın konuşmalarının olduğu telefon dinleme kayıtlarının okunulması sırasında, ''Hocaya okuttuk'' ifadesinin geçmesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Ekinci, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen ve Aziz Yıldırım ile aynı cezaevinde kalan Ahmet Mahmut Ünlü'yü kast ederek Aziz Yıldırım'a, ''Hoca senin yanında. Sen de okutturuyor musun?'' diye sordu. Yıldırım da, ''Okuyor tabii. Boyuna kendi için de, bizim için de okuyor'' dedi.

Aziz Yıldırım'ın, ''Antalya'ya niye gittiniz?'' diye sorduğu Şakar'ın, ''Sana mı soracağız. Gezmeye gittiler'' cevabı vermesi üzerine duruşma salonunda sesler yükseldi.
Duruşmada usule ilişkin açıklama yapmak istediğini belirten bazı sanıkların avukatı Ali Rıza Dizdar, başkan Ekinci'nin izin vermemesi üzerine, ''Benim konuşmamı çapraz sorguda engelleyemezsiniz. Siz çapraz sorguda müdahale edemezsiniz'' dedi.

''Ben izin verirsem konuşursunuz'' sözlerine, Dizdar'ın ''Hayır'' yanıtı vermesi üzerine Başkan Ekinci, ''Ben çıkayım dışarı. Bakın nasıl idare edeceksiniz bu salonu'' dedi. Dizdar da, ''Ben çok iyi idare ederim'' şeklinde konuştu.

Nevzat Şakar, avukat Dizdar'ın ''Türk futbolunun, kirli oyun olduğuna inanıyor musunuz? Neye göre?'' şeklindeki sorusuna, ''Evet inanıyorum. Aldığım duyumlara göre. Zaten bu duyumlar olmasaydı bu insanlar burada olmazdı'' şeklinde cevap verdi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, ''Sen de dahil misin buna?'' diye sorduğu Şakar, ''Hayır, değilim'' dedi.

Öte yandan, Nevzat Şakar'ın sorgu sırasında elini cebine soktuğunu gören Başkan Ekinci, Şakar'ı uyardı. Şakar'ın çapraz sorgusunun ardından duruşmaya verildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki oturumunda tutuksuz sanıklardan Zeki Mazlum'un çapraz sorgusu yapıldı.

Suçlamalarla ilgili beyanı sorulan Mazlum, ''Görüşmelerimin tamamı doğrudur. Mecnun Odyakmaz, 15 yıldır arkadaşım ve dostumdur. Sürekli kendisiyle görüşürüz. Görüşmem rutin görüşmedir. Başka sebebi yoktur'' dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'nin, ''Sadri Şener'den para isteme olayıyla ilgili ne diyorsun?'' diye sorduğu Mazlum, ''Doğrudur. Stadın güvenlik müdürüydüm. 'Başkanım, paramız var mı?' diyorum. 'Var' diyor, 'çok var' diyor. Bende 'tamam' diyorum'' cevabını verdi.

Başkan Ekinci'nin, ''Sana mesajı kim gönderdi?'' diye sorması üzerine Mazlum, ''Tahir Kıran gönderdi. Ben de aynı mesajı bir arkadaşıma gönderiyorum. Bu konuyla alakalı Sadri Bey ile görüşecektim'' yanıtını verdi.

Sanık Mazlum, başka bir soru üzerine de, ''Mecnun Odyakmaz beyle görüşmeye gittim. Trabzon kamuoyunda, Sivas-Fenerbahçe maçında bir şeyler olabilir diye duyum vardı. İkaz maksatlı, Mecnun başkana gittim, 'adamlığından şüphe etmiyorum' dedim. O görüşmede Mahmut Aksu, Murat Şahin de vardı. Kamuoyunda dönen dedikodularla alakalı'' dedi.

Başkan Ekinci'nin, ''Eskişehirspor-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Trabzonspor maçlarına ilişkin duyum aldın mı?'' diye sorduğu sanık Mazlum, ''Hayır almadım'' cevabını verdi.

Bir başka soru üzerine sanık Mazlum, ''Trabzonspor'un güvenliğini ben sağlıyorum. 4-5 tane daha güvenlik şirketi var. İhaleye girip alıyorum. Trabzon'da stat güvenlikleri farklı bir sistemle çalışır. 600-700 güvenlik ekibini kurmak zordur'' dedi.

Sanık Mazlum'un ardından tutuksuz sanık futbolcu Mahmut Boz'un sorgusuna geçildi.

Sanık Mahmut Boz

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, sanık Boz'a, Gençlerbirliği'nde oynadığı dönemde Trabzonspor'la yapılan maçtaki şike iddialarına ilişkin suçlandığını hatırlattı. Boz ise hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, şike veya teşvik gibi bir durumun söz konusu olmadığı gibi söz konusu maçın son 10 dakikasında oynadığını anlattı.

Başkan Ekinci, Cengiz Demirel'in gönderdiği mesajı sorması üzerine Boz, Cengiz Demirel ile Fenerbahçe'ye transfer olma konusunda görüştüklerini ifade ederek, ''Benim tek düşüncem geçen sene transferdi. Transferden alacağım ücretle ev almayı planlıyordum'' dedi.

İlhan Ekşioğlu'nun avukatı, ''Siz Ekşioğlu'ndan doğrudan ya da dolaylı herhangi bir şike veya teşvik teklifi aldınız mı?'' diye sorduğu Boz, almadığını söyledi.

Boz'un ardından tutuksuz sanık Gökçek Vederson'un, yeminli tercüman eşliğine sorgusu yapıldı.

Mahkeme Başkanı Ekinci, Trabzonspor Bursa maçında Fenerbahçe tarafından teşvik primi verildiği iddiasıyla suçlandığını hatırlattı.

Gökçek Vederson, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek söz konusu maç öncesinde Fenerbahçe kulübündeki arkadaşlarının kendisiyle görüştüğünü belirtti. Yaptığı görüşmelerin normal görüşmeler olduğunu anlatan Vederson, Fenerbahçe tercümanı Samet Güzel ile maç öncesinde Fenerbahçe'den var olan alacaklarına ilişkin görüştüğünü iddia etti. Vederson, İstanbul'a gelip Samet Güzel ile görüşeceğini, çünkü Fenerbahçe'den hem aylık hem maç başı alacağının var olduğunu öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Samet Güzel ile nerede görüştün? Bunun için kulübe gitmen gerekmez mi?'' diye sorduğu Vederson, ''Tam yerini ben de bilmiyorum'' cevabını verdi.

İstanbul'a gelerek Samet Güzel ile bir ofiste görüştüğünü beliren Vederson, ''Ben de tam olarak neyle ilgili görüşeceğimi bilmiyorum oraya çağırdılar'' demesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Az önce alacaklarım için dedin, şimdi ise ne için görüşmeye çağrıldığını hatırlamıyorum diyorsun'' diyerek tepki gösterdi.

Mahkeme Başkanı tercümanı uyardı

Vederson, ''Ofisteki görüşme alacağım ile ilgili oldu. Alacaklarımı görüştüm'' dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, tercümana hitaben, ''Demin de, 'para değil, öylesine konuştuk' dedi. Sen tercümeyi doğru yapıyor musun acaba? Doğru yapmıyorsan gereğini yaparız sonra'' diyerek tercümanı uyardı.

Söz konusu görüşmenin ardından alacağı parayı alamadığını söyleyen Vederson, ''Samet bana, 'para hazır gel al' demedi. İstanbul'a geldiğinde 'beni ara görüşelim' dedi. Bursa'da hayatımın nasıl geçtiği konuşuldu. Normal konuşmalardı. Alacağım paraların da önümüzdeki süreçte halledileceğini söylediler'' diye konuştu.

Mahkeme Başkan Ekinci'nin, ''Bir senelik alacağını neden Trabzon maçından önce istiyorsun?'' diye sorması üzerine Vederson, ''Fenerbahçe kulübünden bir yazı geldi. Bizim borcumuz kalmamıştır diye. Ben de o yüzden temasa geçtim'' dedi.

Duruşmada söz alan Trabzonspor'un avukatı, ''Neden avukatı veya menajeri varken, Samet Güzel'i aracı kılıyor?'' diye sorduğu Vederson'un, ''Fenerbahçe'de çok güzel yıllarım geçti. Arkadaşım olduğu için aramızdaki ilişkimize dayanarak böyle bir yol izledim'' yanıtını vermesi üzerine Trabzonspor'un avukatı, ''maçtan önce tam 77 kez Samet ile görüşmüş, o tarihten sonra Samet ile hiç görüşmemiş. Bu hayatın olağan akışına aykırıdır'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Yıldız, suçlamalara cevap verdi

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, çapraz sorgusu yapılan tutuksuz sanık futbolcu Mehmet Yıldız, Sivasspor-Fenerbahçe maçında şike iddiasıyla ilgili suçlamalara cevap verdi.

Yıldız, ''Ben 82. dakikada oyuna girdim. Maçın içinde bir pozisyon var. akabinde de gol attım. Suçlamaları hiçbir şekilde kabul etmiyorum'' dedi.

Başkan Ekinci, Sivasspor yöneticisi tutuksuz sanık Ahmet Çelebi ile görüşmeleri sorulan Yıldız, ''Kız çocuğum oldu. O görüşmelerde onunla ilgili muhabbet ettik. Ayrıca açmayı düşündüğüm benzin istasyonu vardı. Ahmet Çelebi'nin kendi işi benzinlik olduğu için, ona danıştım. onun tecrübelerinden faydalanmak için konuştum'' dedi.

Sanık Yıldız bir telefon tapesinde yer alan ''Yenmeye mi gittik'' şeklindeki görüşmesinin Fenerbahçe'ye karşı antipatisi olan Galatasaraylı arkadaşını kızdırmak için olan bir görüşme olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci söz konusu görüşmeyi salonda dinletti.

Görüşmenin dinlenilmesinin ardından Başkan Ekinci, ''Kızdırmak için dedim diyorsun ama görüşmeden arkadaşının kızdığına ilişkin hiçbir ibare yok'' dedi. Yıldız, bunun üzerine ''Demek ki o an çok ciddiye almadı. Şahsi fikrimi sorarsanız ben o maçta iyi oynadım. Hiçbir futbolcu gol kaçırmak için orta sahadan altı pasa kadar koşmaz'' ifadelerini kullandı.

''Teşvike ilişkin bir dedikodu var''

Takım kaptanı olduğu dönemde futbolcuların arasında geçen bir konuşmada ''Teşvike ilişkin bir dedikodu var'' şeklindeki duyumlarını kulüp başkanı Mecnun Odyakmaz'a aktardığını belirten Yıldız, bunun üzerine takımla toplantı yapan Odyakmaz'ın kendilerine ''Maç satmak karısını satmakla aynıdır. Maç satan namussuz şerefsizdir'' şeklinde konuştuğunu söyledi.

Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Durumu ciddiye alıp başkana anlatıyorsun ama arkadaşlarına sormadın mı'' diye sorduğu Yıldız, sormadığını söyledi.

Dava konusu maçtan sonra kaleci Korcan Çelikay ile konuştuğunu ve kendisine ''O kadar gol kurtardım çok kötü bir gol yedim'' diye üzüntüsünü dile getirdiğini söyleyen Yıldız, ''Ben Korcan'ı iyi oynadın diye tebrik ettim. Ayrıca diğer takım arkadaşlarımın da böyle bir suça karışacağına inanmıyorum'' dedi.

Daha sonra söz alan sanık Aziz Yıldırım ise Mehmet Yıldız'a, ''Mecnun Başkan her zaman doğruları söylemeye çalışan biri. Senin için de öyle diyorlar. Burada biz yatıyoruz doğru yanlış ortaya çıkacak ama doğruyu söylemezseniz öbür dünyada tüm günahlarımızın vebali üzerinize olacak. Doğruyu söyleyin. Mecnun Odyakmaz'a söz konusu olayı anlattığında isimleri bana sormayın demişsin. O isimler kim'' diye sordu.

Yıldız da, ''Kalabalık bir ortamdı. Hangi oyuncuların konuştuğunu bilmiyordum'' demesi üzerine Yıldırım, ''Takımınızda oynayan Abdurrahman ve Sedat nereli'' diye sordu. Yıldız, iki ismin de Trabzonlu olduğunu söyledi. Bunun üzerine Yıldırım, ''Bu futbolcular olabilir mi?'' diye sorduğu Yıldız, ''Hayır'' cevabını verdi.

Konuşmasını sürdüren Aziz Yıldırım, Yıdız'a ''Net bilmediğin bir konuyu ortaya atabilir misin? Bu ifadelerinle Trabzonspor'u zan altında bırakıyorsun? Yazık değil mi?'' dedi.

Sanık Serdar Kulbilge

Eski futbolcu tutuksuz sanık Mehmet Şen ve Cengiz Demirel, dava konusu telefon görüşmeleriyle ilgili soruları yanıtlayarak haklarındaki suçlamaları reddettiler.

Tutuksuz sanık kaleci Serdar Kulbilge de, Fenerbahçe'ye transferinde İlhan Ekşioğlu'nun büyük payının bulunduğunu belirterek, ''Onunla ben Bursa'da oynarken ilişkimiz başlamıştı, ağabey kardeş gibiyiz'' dedi.

Fenerbahçe'ye geldiğinde önünde Rüştü ve Volkan'ın olduğunu belirterek, ''İlk yıl kadroya bile giremedim. Fenerbahçe'nin 100. yılında kalede görev almak bana nasip oldu'' diye konuştu.

Bir soru üzerine Kulbilge, ''Murat Hoca Fenerbahçe'den ayrılmıştı, o parayı benden borç olarak istemişti 2009 yılında. Kendisi bana pey der pey ödeme yaptı. En son görüşmemizde 5 bin TL gönderdi, medya beni 5 bin TL şike ile suçladı'' dedi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu, ''Serdar ile ilişkim belli. Eğer şike yapmak istemiş olsaydım, araya neden aracı koyayım da direkt söylemeyeyim? Fenerbahçe'de iki oyuncuyla çok samimi ilişkilerim oldu, ikisinin de transferinde emeğim geçti. Biri Volkan diğeri de Serdar'dır'' ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Tapelerde takip edildiğinden dolayı tedirgin olduğun söylüyorsun neden?'' diye sorduğu Kulbilge, ''Takip edenlerin polis olduğunu bilmiyordum. 2 sene önce babam Tekirdağ cezaevine girdikten bir ay sonra öldü. Şikayetçi olduğumuz aileden çekiniyordum. Onların takip ettiğini sanıyordum. Polisten bir korkum yok'' yanıtını verdi.

Duruşma, sanıkların çapraz sorgularının yapılmasıyla devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler