YÖK'e 398 bin TL'lik makam aracı

YÖK'ten yapılan açıklamada, Başkanlık hizmetinde kullanılmak üzere yeni bir makam aracı alınması ihtiyacı doğduğu, bunun için 2008 yılı bütçesine ödenek konduğu belirtilerek, bu ihtiyacın 398 bin 914 TL'ye alınan araçla giderildiği bildirildi.

Yayınlanma: 12.01.2009 - 10:45
Abone Ol google-news

YÖK'ten yapılan açıklamada yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yer alan ''1 yılda 3 Mercedes'' başlıklı haberle ilgili açıklama yapılması gereği duyulduğu kaydedildi.

Haberde, ''görevde bir yılını dolduran YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a bir yılda üçüncü zırhlı makam aracı alındığının ifade edildiği'' belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
''YÖK Başkanlığı'na en son 1994 yılında makam aracı alınmıştır. Bu araç, geçen 15 yıl sonrasında zaman zaman arızalanmaya başladığı için zorunlu haller dışında kullanılmamaktadır. Bu nedenle YÖK Başkanlığı hizmetinde kullanılmak üzere yeni bir makam aracı alınması ihtiyacı doğmuş ve bir önceki yıl içinde hazırlanan 2008 yılı bütçesine konan bir ödenekle bu ihtiyacın giderilmesi kararlaştırılmıştır. İhtiyaç, haberde yer aldığı gibi 600 bin TL değil, YÖK Başkanlığına 398 bin 914 TL'ye mal olan aracın alınması ile giderilmiştir. Bahsi geçen haberde yer aldığı gibi Başkanlığımıza 1 yılda 3 zırhlı araç alınması durumu söz konusu değildir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler