Yörük hayatı müze olacak

Akseki'de yayla turizmini geliştirmek amacıyla yörüklerin yaşantısını anlatan bir müze oluşturulacağı bildirildi.

Yayınlanma: 25.07.2012 - 11:41
Abone Ol google-news

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Araştırma Görevlisi ve Proje Koordinatörü Mehmet Ali Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yörüklerin yaşantılarını gelecek kuşaklara aktarabilmek ve bölgeye turizm girdisi sağlayabilmek amacıyla ''Akseki Yaylalarındaki Yörüklerin Yaşamı'' adlı proje hazırladıklarını söyledi.

Proje için Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Mustafa Genç ile bölgede ön araştırma yaptıklarını anlatan Eroğlu, yörüklerin develer eşliğindeki göç yollarını, günlük yaşantılarını, kullandıkları eşyaları incelediklerini kaydetti.

Yörüklerin hayatlarını maketlerle anlatmak istediklerini belirten Eroğlu, Akseki Kaymakamlığı ve Eğitim Hayratı Derneği önderliğinde bölgede yörük hayatını yansıtan bir müze yapacaklarını ifade etti. Eroğlu, projenin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Akdeniz Üniversitesi tarafından da desteklenmesi için kurumlardan onay beklediklerini dile getirdi.

Kaybolmaya yüz tutmuş yörük yaşamını yayladan indirip, turizme kazandırmayı amaçladıklarını vurgulayan Eroğlu, ''Müzede yörüklerin göçünü, göç yollarını, süt sağmalarını, yağ yapmalarını, dokuma kültürlerini, kısacası hayatlarını maketlerle anlatacağız. Yörükler için özel bir müze olacak'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler