Yüksekova'da operasyon bitti... Çatışma kırsala kaydı

TSK , PKK’nin helikopter düşürdüğü Dağlıca için özel önlem alıyor. Daha önce de üç helikopterin hedef olduğu bölgelerde önce uçaklarla hava harekâtı yapılacak ardından diğer güçler devreye girecek.

Yayınlanma: 16.05.2016 - 23:51
Abone Ol google-news

Türkiye’nin PKK ile mücadelesinde en çok zorlandığı bölge olan ve geçen hafta Super Cobra helikopterin düşürüldüğü Hakkâri’de çatışmalar sınır bölgesindeki kırsal alana kaydı.

Yüksekova’da “Meskûn Mahal Operasyonu”nun tamamlanmasının ardından ilçedeki komando birlikleri asli görev alanlarına dönmeye başladı. Sonbaharda sert çatışmaların yaşandığı İkiyaka Dağ Bloku’nda belirlenen yerlere ve PKK militanlarının Irak sınırından sızma güzergâhına komando birlikleri konuşlanıyor. Konuşlanma nedeniyle çatışmalar da yaşanıyor. Askeri kaynaklar, örgütün dağ kadrosunu hedef alan hava operasyonlarının ardından yeniden özel kuvvetlerin karadan harekât yapacağını vurguluyor.

4 helikopter düşürüldü

Bölgede PKK ile çatışmalarda ilk olarak 18 Mayıs 1997’de yine Çukurca’nın güneyinde bir Super Cobra, örgütün kullandığı Strela-2M füzesiyle düşürüldü ve 2 asker şehit oldu. İki gün sonra ise AS532 Cougar helikopteri aynı tür füze ile düşürüldü. 2008 Şubat’ta bölgede gerçekeştirilen Güneş Operasyonu’nda da bir Super Cobra RPG-7 roketi ile düşürüldü ve 2 asker şehit oldu. Geçen cuma günü Çukurca bölgesindeki çatışmalarda da yine kuyruğundan isabet alan aynı tip bir helikopter daha düşmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler