‘Yumruk gibi kenetlendik’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığına kesin gözüyle bakılan Tunç Soyer ile ilgili, “Aday gösterilen arkadaşımızın etrafında kenetleniriz” yorumunda bulundu.

Yayınlanma: 26.01.2019 - 21:58
Abone Ol google-news

Özkan, İstanbul 11. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘Man Adası Gerçekleri’ adlı belgesel hakkında yayın durdurma kararı verilmesine de tepki göstererek, “Savcılık tarafından doğruluğu kabul edilmiş, mahkeme kayıtlarına geçmiş, resmi kurumlar tarafından onaylanmış belgelerin halka ulaşmasına hiç kimse engel olamayacaktır” dedi.

Özkan, partisinin genel merkezinde, gazetecilerle bir araya geldi. Özkan, şirket sahibi olarak gözüken Sıtkı Ayan ve Kasım Öztaş’ın başvurusu üzerine İstanbul 11. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘Man Adası Gerçekleri’ isimli belgesele yayın durdurma kararı alındığını bildirdi. Kararın önceki geceden itibaren Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından sosyal medya paylaşımları da dahil olmak üzere uygulanmaya başlandığını belirten Özkan, özetle şunları söyledi: “Bu, toplumun gerçekleri öğrenme hakkına karşı en ağır saldırılardan biridir. Belgeselin tamamı mahkeme belgelerinden ve gerçek kayıtlardan oluşmaktadır. Man adasında anlatılanlarla ilgili ‘Mahkemelere gittik, kazandık’ diye siyasi propaganda yapanlar ne yazık ki o mahkeme belgelerinin halkla buluşmasını engellemişlerdir. Buna karşı her türlü hukuki işlemi başlattık. Belgeseli yaymaya, tanıtmaya, duyurmaya, vergi vurgunun anlatmaya devam edeceğiz. Bu cennetten arsa satmaya, ahretten geçerken AKP’li kimlik kartı göstermeye benzemez. Hakikatin ışığı bütün karanlıkları aydınlatmaya yetecektir. Savcılık tarafından doğruluğu kabul edilmiş, mahkeme kayıtlarına geçmiş, resmi kurumlar tarafından onaylanmış belgelerin halka ulaşmasına hiç kimse engel olamayacaktır. Man Adası gerçeği Türkiye’de vergi ödememek için kaçırılan paraların Türkiye’de nasıl aklanarak başka yatırımlara dönüştüğünün belgeselidir.”

Adı İzmir Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için de geçen Özkan, İzmir için Tunç Soyer’in adaylığına kesin gözüyle bakılmasıyla ilgili soru üzerine de şunları söyledi: “Aday gösterilen arkadaşımızın etrafında kenetleniriz. MYK’miz ve PM, en yüksek karar organlarımız. Kim aday olursa, hangi arkadaşımız aday olarak ilan edilirse, onun etrafında kenetlenir, İzmir’in gönderindeki CHP sancağını, 6 Ok’lu bayrağımızı daha yükseklere çıkarmanın mücadelesini hep beraber, el ele, gönül gönüle veririz. Ayrımız, gayrımız olmaz. Biz, bütün arkadaşlar, bir yumruk gibi kenetlendik. Türkiye’nin bugünkü karanlığını dağıtmaya ant içtik.” 

<haber-yatay:1198854,1214302,1211536,1213247>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler