Yunan gazetecinin 'provakatif' sorusu

Yunan hükümeti ve basını Türkiye'yi zora sokmak için ellerinden geleni yapıyor. ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı Robert Wood, düzenlediği basın toplantısı sırasında Yunan bir gazetecinin provakatif sorusuyla karşılaştı. Rum Yönetimi'nin ilan ettiği "münhasır ekonomik bölge"deki olayı "Türk korsanlığının son örneği" olarak lanse eden gazecinin sorusuna Wood, "Konu için Türk hükümetine başvurmanız gerektiğini düşünüyorum" diyerek soruyu yanıtlamaktan kaçındı.

Yayınlanma: 26.11.2008 - 11:01
Abone Ol google-news

ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı Robert Wood, günlük olağan basın bilgilendirme toplantısında Yunan gazetecisi Lambros’un, Washington’un, Akdeniz’deki olaya ve bu konusundaki Rum Lideri Dimitris Hristofyas’nun “egemen haklarımızı savunacağız” yolundaki tepkisine ilişkin tutumunu sorması üzerine ABD’nin Kıbrıs’a ilişkin tutumunun “belli” olduğunu belirtti. Kıbrıs’ta iki toplumlu, iki bölgeli bir federasyon istediklerini vurgulayan Wood, Hristofyas’ın açıklamasını görmediği için bir yorum bulunamayacağını belirterek “Biz sadece Kıbrıs sorununun çözümlendiğini görmek istiyoruz” demekle yetindi.

Robert Wood, Lambros’un “Türk korsanlığının bu son örneği, 117 ülke tarafından tanınan ancak Türkiye’nin tanımadığı, Uluslararası Deniz Sözleşmesi ile alay ettiğine göre, ABD’nin, hayati bir konu olan münhasır ekonomik bölge ile ilgili tutumunu merak ediyorum” yolundaki diğer sorusuna da, “Bu konu için Türk hükümetine başvurmanız gerektiğini düşünüyorum” diyerek yanıtlamaktan kaçınması dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler