Yunanistan sınır kapısını bir gün kapattı

Yunanistan'ın; Dışişleri Bakanı Ahmet Davutuoğlu'nun bu ülkeye yapacağı programı iptal etmesinin gündemde olduğu bir günde, İpsala sınır kapısının karşısına düşen Kipi sınır kapısını bir günlük süre ile teknik nedenleri gerekçe göstererek Türk vatandaşlarına kapatması merak uyandırdı.

Yayınlanma: 05.04.2014 - 11:44
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Nisan ayının ilk günlerindeki programı önemliydi. Davutoğlu, 1 Nisan'da, Türkiye'den ayrılarak Belçika'ya gitti. Davutoğlu'nun ilk durağı, NATO ve Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları toplantısı nedeniyle Belçika (Brüksel) idi. Davutoğlu, bu temaslarının ardından ABD'ye geçti. BM çevreleriyle görüşmeler yapmak üzere New York’a giden Davutoğlu, 2 Nisan 2014 tarihinde Medeniyetler İttifakı girişiminin Sürdürülebilir Kalkınma Yolunda Barış temasıyla düzenlenen Dostlar Grubu Toplantısına iştirak ederek katılımcılara seslendi.

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre, Davutoğlu'nun programında,4 Nisan'da Yunanistan gezisi öngörülüyordu. Davutoğlu'na gezisi nedeniyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız vekalet ediyordu. Başbakanlık'tan Cumhurbaşkanlığı'na dün gönderilen yazıda; "Ancak, program değişikliği nedeniyle seyahatin Yunanistan kısmının iptali ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yurtdışına çıkacak olması nedeniyle 4 Nisan 2014 tarihinden itibaren Dışişleri Bakanlığına, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın vekâlet etmesini yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim" ifadesi yer aldı. Cumhurbaşkanı Gül, onayına sunulan vekalet kararnamesini onayladı. Davutoğlu'nun, Yunanistan gezisini son anda iptal etmesi merak uyandırdı.

Dışişleri duyurdu

Bu gelişmenin ardından bu akşam Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "Yunanistan'a gitmek üzere İpsala kara hudut kapısını kullanacak vatandaşlarımız ile AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarına yönelik duyuru Bakanlığımız web sitesinin Yurt Dışı Seyahat Duyuruları bölümüne eklenmiştir. Söz konusu duyuruya aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir" ifadesi yer aldı. Duyuruda da, şu cümlelere yer verildi:

İçişleri'nden bilgi alındı ifadesi

"İçişleri Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Yunanistan Makamlarınca 04.04.2014 tarihinde saat:13.00 sıralarında Yunanistan-Kipi Hudut Kapısı bilgisayarlarında yapılacak bakım çalışması nedeniyle 05.04.2014 tarihi Saat:07.00 ile Saat:20.00 arasında Avrupa Birliği vatandaşları dışındaki diğer ülke pasaportlarının giriş ve çıkışlarını kabul etmeyecekleri bildirilmiştir. Vatandaşlarımıza ve AB üyesi olmayan ülke vatandaşlarının dikkatine saygıyla duyurulur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler