Yunanistan'da mahkumlara destek

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, cezaevlerindeki yaşam koşullarını protesto etmek için açlık grevine giden 5 bin 850 mahkum ve tutukluya destek amacıyla gösteri yürüyüşü yapıldı.

Yayınlanma: 13.11.2008 - 22:11
Abone Ol google-news

Yunanistan'da 5 bin 850 tutuklu ve mahkumun ''hapishane koşullarını protesto etmek amacıyla'' başlattığı açlık grevini, desteklemek için gösteri yürüyüşü yapıldı.

Yunan basın-yayın organları, başkentin çeşitli noktalarında toplanan göstericilerin kent merkezindeki Sindagma Meydanı'nda son bulan gösteri yürüyüşleri sırasında, kalabalıktan kopan kimlikleri belirlenmeyen bir grubun, Yunan Devlet Televizyonu NET'e ait bir yayın aracını ateşe verdiğini duyurdu.

Önce şoföre araçtan inmesi çağrısında bulunan grubun, molotofkokteyliler ile aracı ateşe verdikleri, televizyon aracının kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Haberlerde, saldırganların güvenlik güçleri olay yerine ulaşmadan kaçtıkları kaydedildi. Ülkenin 21 hapishanesinde 3 Kasım'da başlayan greve, mahkum ve tutuklu katılımının yoğunlaştığını belirten basın-yayın organları, Sakız ve Korfu adaları, Atina, Alikarnasos, Patra kentleri cezaevlerinden çok sayıda mahkum ile tutuklunun, sağlık sorunları nedeniyle hastanelere sevk edildiklerini duyurmuşlardı.

 

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler