Yurtta sıkıyönetim yargıya taşınıyor

Yurtlarda kalan öğrencilere getirilmek istenen 'sıkıyönetim'e karşı sendikalar yargıya gidiyor. Hükümeti eleştirecek öğrencinin yurttan atılma tehdidiyle karşı karşıya bırakıldığına dikkat çeken eğitim sendikaları, "Çocukları zapturapta alma arayışı, faşizan yaklaşım" değerlendirmesi yaptı.

Yayınlanma: 28.06.2014 - 22:57
Abone Ol google-news

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yurt İdare ve İşletme mevzuatında yapılan değişiklikle, yurtta barınan öğrenciye verilecek kınama cezası gerektiren fiillere, “Basın, sosyal ve görsel medyada yurt öğrencileri ile Kurum veya diğer kamu kurum ve kuruluşları aleyhinde gerçeğe aykırı beyanlarda bulunmak” maddesi de eklendi.

KYK Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Yönetmeliğe eklenen yeni bir maddeyle, yurda kayıt olmak isteyen öğrencilerin tatil dönemlerinde geçici olarak çalıştıkları işlere ilişkin de yeni bir düzenleme yapıldı. Buna göre, yurtlara kayıt olmak isteyen öğrenciler, tatil dönemlerinde geçici olarak en fazla 120 gün çalışabilecekler veya ücretli staj yapabilecekler. Ancak bunların dışında, yurtlarda barınmak isteyen öğrencilerde, en az asgari ücret düzeyinde ücretle sürekli bir işte çalışmamaları veya sürekli gelirlerinin olmaması şartı aranacak.

 

Yurt ücretini ödemeyen

Yönetmelikte, yurt ücretini ödemeyenler hakkında uygulanacak iş ve işlemlerle ilgili de değişiklik yapıldı. Buna göre, yurt ücretini ayın son gününe kadar ödemeyen öğrencinin yurt ücreti takip eden ayın ilk işgünü depozitosundan mahsup edilecek. Depozitosunu tamamlaması için ayın 10’u mesai bitimine kadar süre verilecek. Bu sürenin sonunda depozitosunu tamamlamazsa bugünlerin ücreti de depozitosundan mahsup edilerek kaydı silinecek.

 

Yurtta kalmaya devam edecek

Sosyal medyada gerçeğe aykırı beyan da kınama kapsamına alındı. Yeni düzenlemeyle yurtta barınan öğrenciye verilecek kınama cezası gerektiren fiillere, “Basın, sosyal ve görsel medyada yurt öğrencileri ile kurum veya diğer kamu kurum ve kuruluşları aleyhinde gerçeğe aykırı beyanlarda bulunmak” maddesi de eklendi. Yurda girmek için aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılanlar veya herhangi birini sonradan kaybetmiş olanlarla taksirli suçlar hariç, haklarında mahkûmiyet kararı verilenlerin yurtla ilişkileri süresiz olarak kesilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler