"Yurttaşın bayram hediyesi, kriz ve hayat pahalılığı"

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, emekçilere ve yurttaşlara bayram hediyesinin, kriz, hayat pahalılığı, ve demoralizasyon olduğunu belirtti. Ortalama ücretlerin yüzde 15 gerilediğini anımsatan Çelebi, yurttaşın Kurban Bayramı'nın yine açlık sınırın altında kutlayacağını vurguladı.

Yayınlanma: 26.11.2009 - 14:10
Abone Ol google-news

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Kurban Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin emekçilere ve yurttaşlara bayram hediyesinin, kriz, hayat pahalılığı, ve demoralizasyon olduğunu belirtti. Geçen Kurban Bayramı'nda bu yana Türkiye'de krizin derinleştiğini ifade eden Çelebi, krizin bedelinin kitlesel işsizlik, hayat pahalılığı, ücret kayıpları biçiminde işçi sınıfına, emekçilere ve yoksulların üzerine yıkıldığını kaydetti. Ücretlerin yüzde 15 gerilediğini anımsatan DİSK Başkanı Çelebi, buna karşılık temel tüketim ürünlerinin fiyatları yüzde 8, gıda ürünlerinin yüzde 9, kira ve diğer konut harcamaları yüzde 16 oranında arttığını bildirdi. Çelebi, TÜİK'in rakamlarıyla bile Aralık 2008 itibarıyla açlık sınırının 750 YTL, yoksulluk sınırının 2 bin 500 YTL olarak gerçekleştiğini belirterek, bu ay itibariyle işçi sendikalarının yaptıkları araştırmalarda açlık sınırı 778 TL, yoksulluk sınırı ise 2.532 TL sınırına ulaştığını açıkladı.


Temel tüketim maddelerine yüzde 30'a varan zamlar yapıldı

AKP hükümetinin hayati önem taşıyan temel tüketim ürünleri arasında yer alan akaryakıt, konut, elektrik, doğalgaz ve ulaşıma yüzde 30'a varan zamlar yapmaya başladığına dikkat çeken DİSK Başkanı Çelebi, hükümetin değişmez bir kuralla emekçilere ve yurttaşlara hayat pahalılığı, yoksulluk, açlık, ve demoralizasyonu bayram hediyesi olarak verdiğini kaydetti.

DİSK Genel Başkanı Çelebi, bayram mesajını şu sözlerle tamamladı:
"Toplumun ezilenleri hayat pahalılığının son bulmasını talep ediyor, iş, aş ve adalet istiyorlar. İşçilerin, emekçilerin ve halkımızın, insanca yaşayacakları bayramların yakın olması dileğiyle." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler