Zirvede çatlak büyüyor

Erdoğan ile Davutoğlu arasında 7 aylık süreçte pek çok konuda görüş ayrılıkları ve ciddi krizler yaşandı.

Yayınlanma: 20.03.2015 - 21:00
Abone Ol google-news

Yüce Divan: 4 eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasında Erdoğan ile Davutoğlu arasında görüş ayrılığı yaşandı. Davutoğlu, “Yüce Divan’da aklanmayı kendileri istesin” diyerek bakanların Yüce Divan’a sevki yönünde görüş bildirdi. Devreye giren Erdoğan’ın dediği oldu ve 4 eski bakan AKP oylarıyla kurtarıldı.

Merkez Bankası: Erdoğan, sık sık Merkez Bankası’nı hedef alarak faiz indiriminde bulunmadığı için eleştirirken, Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’ya sahip çıktı.

Saray’da Bakanlar Kurulu: Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesi de iki isim arasında görüş ayrılığına neden oldu. Davutoğlu’nun bu durumdan rahatsız olduğunu belirtmesine karşın Erdoğan’ın, Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmesini engelleyemedi.

Şeffaflık Paketi: Davutoğlu- ’nun “Şeffaflık Paketi”ne de Erdoğan’dan itiraz geldi. Erdoğan, bazı partii yöneticilerine özellikle mal bildirimi ve imar alanındaki düzenlemelerden rahatsızlığını iletti. Ardından da “Şeffaflık Paketi” rafa kalktı.

Fidan’ın adaylığı: MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Erdoğan’a rağmen Davutoğlu’nun desteğiyle aday oldu. Erdoğan, bu konuda sık sık rahatsızlığını dile getirerek Fidan’ın milletvekili olmasına onay vermediğini açıkladı. Fidan’ın kabinede yer almasına vize vermeyebileceği mesajları üzerine Fidan, adaylıktan çekilmek zorunda kaldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler