WhatsApp'tan 2,5 ayda 581 kişiye ceza kesildi

Kayseri'de, yaklaşık 2,5 ay önce uygulamaya konulan WhatsApp'tan şikayet hattını kullanan vatandaşlar, trafik kurallarını ihlal eden sürücüleri ihbar ederek ceza uygulanmasını sağlıyor.

Yayınlanma: 10.12.2015 - 11:18
Abone Ol google-news

İl Emniyet Müdürülüğü tarafından hayata geçirilen uygulama, trafik ihlallerine tanık olan vatandaşların çektikleri fotoğraf ve videoları WhatsApp programı kanalıyla emniyet müdürlüğüne iletmelerine olanak sağlıyor.

Akıllı cep telefonları üzerinden fotoğraf ve video yoluyla ihbarda bulunma imkanı sunan sistemi kısa sürede benimseyen vatandaşlar, seyir halinde trafiği tehlikeye düşüren, ışık ihlali yapan, engelli rampalarına araçlarını park eden sürücüler hakkında ihbarda bulunuyor.

İhbarları değerlendiren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, fotoğraf ve video yoluyla somut delillerle ortaya konan ihbarlarla ilgili ceza işlemi uyguluyor.

Uygulamanın sürdüğü yaklaşık 2,5 aylık sürede WhatsApp kanalıyla bin 455 ihbarda bulunuldu. Değerlendirme sonucunda kurar ihlali yaptığı tespit edilen 581 sürücüye trafik cezası kesildi.

Kural tanımaz sürücüler kameralara takıldı

Vatandaşların WhatsApp uygulaması üzerinden 0 530 898 01 55 ve 0 532 068 01 54 numaralı telefonlara ilettiği görüntülerden bazıları dikkati çekti.

Bir sürücünün trafiği tehlikeye düşürecek şekilde otomobillerin arasından "makas atarak" geçmesi, yaya geçişlerinde bulunan engelli rampasının engellenmemesi için konulan dubaları ezerek park yapan otomobil, gece ters yönde seyreden bir araç vatandaşların cep telefonu kameralarında kaydedilerek ekiplere ulaştırıldı.

Kameralara yansıyan ihlaller arasında en fazla engelli otoparklarının diğer araçlar tarafından kullanılması ve kırmızı ışık ihlalleri yer aldı.

2,5 ayda 581 ceza

Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Abdullah Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik sıkışıklığı, kazalar ve kural ihlalerini en aza indirmek amacıyla denetleme, düzenleme ve eğitim faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Çalışmalarına ilave olarak vatandaşların desteğini de alarak trafik konusunda duyarlılık oluşturma amacıyla WhatsApp ihbar hattı uygulaması başlattıklarını bildiren Dede, uygulamanın başladığı 17 Eylül'den itibaren vatandaşlardan olumlu geri dönüşler aldıklarını, bugüne dek değerlendirdikleri ihbarlar osnucunda 581 cezai işlem uyguladıklarını kaydetti.

Uygulamayla vatandaşlarda duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Dede, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda 2 GSM hattını devreye sokarak vatandaşların günlük hayatta karşılaştıkarı trafik kural ihlallerini, kaydettikleri videoları WhatsApp programı üzerinden merkezimize saat ve yer belirtmek suretiyle anlık olarak iletmeleri halinde gerekli cezalar yazılmak üzere değerlendirileceği duyuruldu. Uygulamanın başladığı 17 Eylül'den beri vatandaşlarımız bin 455 ihbarda bulundu. Bunların değerlendirmesi sonucunda kural ihlali yapıldığına dair herhangi bir tereddüt olmayan 581 araçla ilgili ceza yazıldı. Daha çok 'duran trafik' dediğimiz hatalı park, engelli yerlerine yapılan parklar ve benzer ihbarlar yoğunlukta."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler