Abdullah Öcalan'a İmralı'da yeni konut mu yapılıyor? İddiaya yalanlama geldi

Abdullah Öcalan'a İmralı'da yeni konut mu yapılıyor? İddiaya yalanlama geldi

17.12.2025 12:41:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Abdullah Öcalan'a İmralı'da yeni konut mu yapılıyor? İddiaya yalanlama geldi

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için İmralı Adası'nda bir konut inşa edilmekte olduğu iddia edildi. Ancak iddia Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı.

"Terörsüz Türkiye" adı altında yürüttüğü süreç kapsamında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kaldığı cezaevinin bulunduğu İmralı Adası'nda bir konut inşa edilmekte olduğu öne sürülüyor. 

Oda Tv’de yer alan habere göre Abdullah Öcalan için İmralı Adası’nda hazırlanan sözkonusu yeni konutun inşaatı bitmek üzere. 

Özellikle ana kadroda yer alan 200’den fazla PKK üyesi teröristin üçüncü ülke formülü yerine Türkiye’ye dönmek istemeleri İmralı Adası ihtimalini ortaya çıkardı.

KİMİ İSTEDİĞİ SORULDU

Bu isimlerin önce 3 yıl süreyle burada kalmasının planlandığı ve burada entegrasyonların sağlanacağı söyleniyor.

Habere göre, Öcalan’a bu isimlerin iletildiği ve yanına kimi istersin diye sorulduğu da aktarılan bilgiler arasında.

YALANLAMA GELDİ

Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü iddiayı yalanlayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, "İmralı Ceza İnfaz Kurumlarında villa ya da özel konut inşası veya tahsisi söz konusu değildir. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialara ilişkin hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.