Bakan Kurum: Türkiye eşine az rastlanır bir ekonomik saldırı operasyonuyla karşı karşıya

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ekonomideki gidişatı "operasyon"lara bağlayarak "Ekonomik sabotajların bu denli sistematik olarak işletildiği bir dönemi daha önce yaşamamıştık" dedi.

Yayınlanma: 25.11.2021 - 09:11
Bakan Kurum: Türkiye eşine az rastlanır bir ekonomik saldırı operasyonuyla karşı karşıya
Abone Ol google-news

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AKP Altındağ Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Ekonomide yaşanan gelişmelere değinen Bakan Kurum, "Türkiye bugün; tarihinin en önemli günlerinden, en kritik eşiklerinden geçiyor. Yalanın ve fitnenin bu denli kol gezdiği, ekonomik sabotajların bu denli sistematik olarak işletildiği bir dönemi daha önce yaşamamıştık" iddiasında bulundu.

Kurum sözlerinin devamında "Düşünün ki küresel ölçekte, enflasyon oranları 4 kat 5 kat artmış. ABD, Almanya, İngiltere, Fransa gibi ülkeler büyüme noktasında kötü bir tabloyla karşı karşıya. Ülkemizde ise gerek bütçe dengemiz gerek büyüme oranlarımız iyi seviyelerde. Her geçen ay bir ihracat rekoru kırıyoruz. Dünyada ülkeler büyümede eksiye giderken biz büyümede neredeyse çift haneli rakamlara ulaşıyoruz. Diğer taraftan istihdamımız artıyor. Genç istihdam projelerimizle yeni iş, yeni istihdam alanları oluşturuyoruz. Salgına rağmen hiçbir esnafımızı hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Kamu maliyemiz sekteye uğramıyor, borsamız etkilenmiyor, merkez bankamızın döviz rezervleri sürekli artıyor. Tüm dünyada tedarik zinciri sekteye uğramışken, biz ülke olarak sanayicimize, milletimize, yatırımcımıza her zamankinden daha yüksek miktarda kredi dağıtıyoruz. Ama bir de bakıyorsunuz, Ekonomi parametreleriyle asla açıklanamayacak bir kur dalgalanmasıyla karşı karşıya kalmışız. Bunun tek bir açıklaması var. Bu süreç tamamen geçici bir süreç olmasının yanında Türkiye bugün, eşine az rastlanır bir ekonomik saldırı operasyonuyla karşı karşıyadır" dedi.  



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler