Spor yazarları Kayserispor - Fenerbahçe maçını yorumladı: 'Taraftara hediye'

Fenerbahçe, Süper Lig'in 24. haftasında deplasmanda karşılaştığı Kayserispor'u 2-1 mağlup etti. Spor yazarları karşılaşmayı değerlendirdi.

Yayınlanma: 05.03.2023 - 09:57
Spor yazarları Kayserispor - Fenerbahçe maçını yorumladı: 'Taraftara hediye'
Abone Ol google-news

Spor yazarları, Fenerbahçe'nin 2-1'lik Kayserispor galibiyetini değerlendirdi. 

Yorumcuların Fenerbahçe değerlendirmesi şu şekilde:

Hilmi Türkay: "Fenerbahçe beklenenden hızlı şekilde daha 6. dakikada öne geçti. Yine Valencia sahnedeydi. Ancak sonrası tam bir kâbus. Kayserispor çok net fırsatlar kaçırdı, Sarı-Lacivertli savunma “alarm” verdi. İyi ki Altay vardı, kritik toplar çıkardı. Kayseri beraberliği bulamayınca Ferdi ceza sahası dışından harika bir golle farkı 2’ye çıkardı. Böylece Fenerbahçe, taraftarına getirilen “anlamsız” yasağı dinlemeyip 3 puanı alarak onlara güzel bir hediye verdi." (Cumhuriyet)

Lemi Çelik: "Jesus’un ne kadar haklı olduğunu gördük. Arda Güler, fizik ve tempo olarak çok yetersiz. Ayrıca hız açısından da henüz istenilen düzeyde değil. Buradan F.Bahçe camiasına sesleniyorum; Messi’yi kuvvetlendiren, hızını geliştiren Barcelona’daki antrenörü kimse gidip onu alıp getirsinler. Bu kişi aynı programı Arda’ya uygulasın, Arda’yı güçlendirsin, temposunu artırsın. F.Bahçe de böylece Arda’ya yatırım yapsın. Görüyoruz ki Arda şu an ilk 11 için çok yetersiz." (Cumhuriyet)

"ARANAN KAN BULUNMUŞTUR"

Uğur Meleke: "Maçın Fenerbahçe için ‘bir Perşembe provası’ hüviyeti de söz konusuydu ki eminim Kayseri’den önemli dersler çıkarmışlardır. Sarı lacivertlilerin en fazla göze çarpan sıkıntısı, tamamlanamayan atak sonrası hücum ile savunma blokları arasında bıraktığı dev mesafe. Fenerbahçeliler, Sevilla’da atakları bir şekilde tamamlamalı. Ayrıca kritik Avrupa sınavı öncesi Lincoln, Ferdi Kadıoğlu ve Valencia’nın yüksek formlarının da altını çizmek gerek." (Hürriyet)

Ercan Güven: "Lig liderinin oynamadan hanesine üç puan yazacağı ve Sevilla deplasmanının eşikte beklediği hafta, tribünler üzerinden sinir uçlarıyla oynanmış Fenerbahçe’nin Kayserispor deplasmanından iki golle aldığı üç puan "aranan kan bulunmuştur" anonsunu hak etti doğrusu." (Milliyet)

"İKİ FARKLI FENERBAHÇE"

Nihat Kahveci: "Fenerbahçe'yi tebrik ediyorum. Galatasaray'ın öyle yada böyle 3 puanla geçtiği hafta, Kayserispor son 3 maçı kazanmış, aklının bir ucu Sevilla maçında, bütün hafta taraftarlaın alınmaması konuşulmuş ama çıkıp maçın başında gol atıyorsun. Ferdi'nin evine bir ceza makbuzu gelebilir. O top radara yakalanır çünkü. 131 km hızla gitmiş ve 28 metreden vuruyor bu topa. Son yıllarda üretilmiş en iyi robot diyorum Ferdi'ye. Nereye koysan oynuyor"

Kemal Aslan: "Fenerbahçe çok önemli bir virajı döndü. Karşılıklı çok fazla pozisyon oldu ve farklı bir sonuç da çıkabilirdi. İki tane Fenerbahçe izliyoruz. Biri hücumda aktif, önde basan, rakibine nefes aldırmayan bir Fenerbahçe. Diğeri de yerleşimde sorun yaşayıp savunmada zaaf veren bir Fenerbahçe."

"FENERBAHÇE DAHA İYİ OYNAYABİLİR Mİ?"

Ridvan Dilmen: "Ferdi ile ilgili konuşulması gereken çok şey var. Muazzam bir gol attı. İlginç olan şu ki 3-5 dakika sonra yine aynı yerden vurdu. Sonra bir de sol çaprazdan girip gol aradı. Kardeşim sen sağ bek değil misin, ne işin var orada? Bireysel olarak tam anlamıyla 'oldu' artık Ferdi. Hem karakter olarak hem de oyuncu olarak çok farklı Ferdi. Bazen sahada kalite ararsınız, mesela Arda size bunu verir. Bazen de mücadele ararsınız. Ferdi hem kalite veriyor hem de mücadele gösteriyor. Ajax da ilgileniyormuş sanırım kendisiyle."

Erman Toroğlu: "Zaman ilerledikçe Jesus'un yedek kulübesi maça farklılık getirmeye başladı. Sarı-lacivertliler, özellikle ikinci yarıda iyi top yapınca Kayserispor'un direncini kırdı. İkinci golü bulunca da bayağı rahatladılar. Fenerbahçe, daha iyi bir oyun oynayabilir mi? Oynayabilir ama bir tık daha farklı oyuncular lazım." (Sabah)


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon