2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ne zaman olacak? Adaylık başvuruları ne zaman başlayacak? Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur ne zaman olacak?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin açıklama yaptı. 2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ne zaman olacak? Adaylık başvuruları ne zaman başlayacak?

Yayınlanma: 10.03.2023 - 14:17
2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ne zaman olacak? Adaylık başvuruları ne zaman başlayacak?  Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur ne zaman olacak?
Abone Ol google-news

2023 Cumhurbaşkanı Seçim tarihi yurttaşlar tarafından merakla bekleniyor. Erdoğan, saat 14.00'te Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda açıklama yaptı ve seçimin yenilenmesine ilişkin kararı imzaladı.

2023 CUMHURBAŞKANI SEÇİM TARİHİ NE ZAMAN?

Erdoğan, Anayasanın 116'ncı maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran'da yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzaladı.

2023 Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi 14 Mayıs'ta gerçekleşecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biraz önce anayasamızın 116'ncı maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalamış bulunuyorum.

ADAYLIK BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararı) Yarınki Resmi Gazete'de yayımlanacak bu kararın ardından, YSK iki aylık seçim takvimini başlatacaktır."

İKİNCİ TUR NE ZAMAN?

YSK Başkanı Yener, milletvekili genel seçimi ve Cumhurbaşkanı seçiminin 14 Mayıs'ta, Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırsa 28 Mayıs'ta yapılmasına karar verdiklerini bildirdi.

 

 

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler