Maça Kızı Otel'in kurucusu Ayla Emiroğlu hayatını kaybetti

Maça Kızı Otel'in kurucusu Ayla Emiroğlu hayatını kaybetti

9.10.2026 17:44:00
Güncellenme:
Haber Merkezi
Takip Et:
Maça Kızı Otel'in kurucusu Ayla Emiroğlu hayatını kaybetti

Maça Kızı'nın kurucusu Ayla Emiroğlu, 89 yaşında hayatını kaybetti. İsmini iskambil kağıdından alan pansiyonuyla efsaneleşen Emiroğlu'nun cenazesi, İstanbul ve Bodrum'daki törenlerin ardından Türkbükü Mezarlığı'na defnedilecek.

Bodrum'un tanınmış işletmelerinden Maça Kızı Oteli'nin sahibi ve Parkinson hastası Ayla Emiroğlu, 89 yaşında hayatını kaybetti. Emiroğlu'nun vefatı ailesini ve yakın çevresini yasa boğdu.

Ayla Emiroğlu'nun vefatı, ailesi tarafından yayımlanan ilanla duyuruldu. İlanda, merhumenin Sahir Erozan'ın annesi, merhume Güler Emiroğlu'nun kardeşi olduğu belirtildi.

Ayla Emiroğlu'nun cenazesi, 10 Ekim Cumartesi günü ikindi namazının ardından İstanbul Bebek Camii’nde düzenlenecek törenin ardından, 11 Ekim Pazar günü ikindi namazını müteakip Bodrum Türkbükü Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Türkbükü Mezarlığı'na defnedilecek.

Sahir Erozan, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi Berin Nadi'nin yeğenidir.

* Aile Bağı: Sahir Erozan, Berin Nadi'nin yeğenidir; İTÜ öğretim üyesi Türkay Erozan ile Bodrum'daki ünlü Maça Kızı pansiyon/otelin kurucusu Ayla Erozan'ın oğludur. Aynı zamanda Dağıstan kökenli şair Celal Sahir Erozan'ın torunudur (Berin Nadi de Celal Sahir Erozan'ın kızıdır).

MAÇA KIZINI NASIL KURDU?

1977 yılında Bodrum'a gelen Emiroğlu, yıllar içinde Maça Kızı'nı bölgenin öne çıkan markalarından biri haline getirdi.

Ayla Emiroğlu, Bodrum'daki ilk işletmesini çarşı içinde Deli İbrahim'in pansiyonunu kiralayarak açtı. Arkadaşlarının kendisini iskambil kağıtlarındaki maça kızına benzetmesi üzerine pansiyona Maça Kızı adını verdi. Beş yıl boyunca işlettiği pansiyonu daha sonra Gümbet'e taşıdı. Burada üç yıl faaliyet gösterdikten sonra işletmeyi satan Emiroğlu, bir süre Washington'da yaşayan oğlu Sahir Erozan'ın yanına gitti.

Bodrum'dan uzak kalamayan Emiroğlu, Türkiye'ye döndükten sonra Gölköy'de dönemin ilk plaj işletmelerinden birini açtı. Özellikle öğle saatlerinde sunduğu yemeklerle tanınan işletme, zamanla bölgenin ilgi gören adreslerinden biri oldu.

Kiraladığı bahçeden ayrılmak zorunda kalmasının ardından Türkbükü koyunun ucunda yeni bir yer oluşturan Emiroğlu, restoranın arkasına butik bir otel inşa ettirdi. Maça Kızı'nın bölgede yarattığı ilgi, Türkbükü'nün Bodrum'un en çok konuşulan koylarından biri haline gelmesinde etkili oldu. Ardından bölgede benzer otel ve plaj işletmeleri de açıldı.

Washington'da Cities isimli gece kulübü ve restoranı işleterek tanınan Sahir Erozan, 2000 yılında buradaki işletmesini kapatarak annesinin yanına döndü ve Maça Kızı'na ortak oldu. İşletmenin yönetimini üstlenen Erozan döneminde Maça Kızı, yeni yatırımlarla gelişerek uluslararası ölçekte tanınan bir turizm tesisine dönüştü.

İlgili Konular: #Cenaze