Ofis kiralayıp, duvarı deldiler... 40 bin dolarlık saati çalıp kaçtılar!

Ofis kiralayıp, duvarı deldiler... 40 bin dolarlık saati çalıp kaçtılar!

16.12.2025 10:06:00
Güncellenme:
DHA
Takip Et:
Ofis kiralayıp, duvarı deldiler... 40 bin dolarlık saati çalıp kaçtılar!

Bakırköy'de internet sitesine saat ilanı koyan 23 yaşındaki T.Y.D.'yi yeni kiraladıkları ofise çağıran şüpheliler, yaklaşık 40 bin dolarlık saatini çaldı. Ofise çağırdıkları kişilerin fiyatta anlaştıktan sonra saati para gelene kadar dolaba koyduğu, bu sırada bir bahaneyle ofisten çıkıp, daha önce deldiği duvardan elini sokarak saati alıp kaçtığı belirlendi.

İkinci el eşya satışı yapılan internet sitesine 40 bin dolar değerindeki kol saatinin satmak için ilan koyan T.Y.D., dolandırıldığını söyleyerek polise başvurdu.

Polisteki ifadesinde kendisini alıcı olarak arayan bir kişinin Bakırköy'deki ofisine çağırdığını söyleyen T.Y.D., "Ofise girdiğimde saati inceleyen kişi çok beğendiğini, alacağını söyledi. Bu kişi telefon ederek saatin değeri olan 40 bin doları getirmesi için arkadaşına talimat verdi. Daha sonra saati alarak odada bulunan bir dolaba koydu. Bir süre bekledik. Daha sonra tuvalete gideceğini söyleyerek dışarı çıktı. Uzun süre gelmeyince durumdan şüphelendim. Dolabı açtığımda arkasında büyük bir delik olduğunu ve saatin çalındığını anladım" dediği öğrenildi.

DUVARI DELİP TABELA İLE GİZLEMİŞLER

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmalarda, ofisin bulunduğu binadaki güvenlik kameralarının o anları kaydettiği belirlendi.

Görüntülerde; şüphelilerden birinin saati koyduğu duvardaki deliğin 'Sigara içmek yasaktır' tabelasıyla gizlendiği ve oradan alarak uzaklaştığı görüldü. Güvenlik kamerası görüntülerinin izini süren polis, şüphelilerden Y.Ç.'yi (54) gözaltına aldı. Balıkesir'e kaçtığı belirlenen diğer şüpheli C.E. (50) ise saklandığı eve düzenlenen operasyonla yakalandı. Evde yapılan aramalarda yaklaşık değeri 40 bin dolar olan saatte bulundu.

SAAT TESLİM EDİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan C.E.'nin daha önceden 11 adet suç kaydı olduğu belirlendi.

İki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bulunan saat ise T.Y.D.'ye teslim edildi.