İstanbul için Ramazan pidesi fiyatı belli oldu

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İSTESOB)'nin kararına göre, İstanbul'da 350 gram sade pide 1 lira 80 kuruşa satılacak.

Yayınlanma: 25.05.2017 - 12:06
Abone Ol google-news



Öte yandan Türkiye Fırıncılar Federasyonunun geçen yıla göre Ramazan pidesi fiyatlarına yüzde 10 zam açıklamasına Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) tepki gösterdi. TÜDEF Başkan Yardımcısı Ferda Hekimci, “Halk Ekmek pide fiyatına zam yapmadığı gibi kilosunu 2.40’tan satarken nasıl oluyor da Fırıncılar Federasyonu yüzde 10 zam yapıp, kilosunu 6 lira 60 kuruşa yükseltiyor? Bu ülkede modern fabrikalarda birinci sınıf sert durum buğdayından, bol yumurta ile fırınlanan ve bünyesinde hiç nem bulunmayan paketli makarnayı markette kilosu 1 lira 80 kuruşa satıldığı da gözden kaçmasın” dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu dün Ramazanda 300 gram pidenin 2 liradan satılacağını duyurdu. Federasyon, girdi fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle geçen yıla göre pide fiyatlarına yüzde 10 artış yapmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

HALK EKMEKTEN 3 KAT PAHALI

Bu açıklamanın ardından TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Ferda Hekimci, “Halk Ekmek fabrikalarının fiyatları baz alındığında piyasada satılan pidelerin yaklaşık üç misli daha pahalı olması kabul edilemez. Önemli bir gıda ürünün fiyatının esnaf odasınca tek taraflı belirlenmesine ilişkin yasa değişmeli. Evrensel Tüketici ve İnsan Haklarını öngeren çağdaş düzenlemeler yapılmalı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon