2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte bu sabah servis araçları İstanbul trafiğinde yerini aldı. Servis araçlarının dahil olmasıyla birlikte trafik yoğunluğu yaşandı.
2017- 2018 eğitim öğretim yılı bu sabah itibari ile başladı. Okulun ilk gününde öğrenciler sabahın erken saatlerinde yollara çıkarak ilk ders saatine yetişmeye çalıştı. Okulların açılmasıyla birlikte servis araçları da İstanbul trafiğinde yerini aldı. Sabah saatlerinde Yenibosna'dan çekilen görüntülerde çok sayıda servis aracının trafikte yerini aldığı görüldü. Servis araçlarının dahil olmasıyla birlikte trafik yoğunluğu yaşandı.
Trafik oluşmaması için tedbir alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımı saat 06:00 ile 14:00 arası ücretsiz yaptığı bildirildi. Trafik yoğunluğu saat 08.00 itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre yüzde 49 seviyelerindeyken saat 09.30'da %35 olarak gözüküyor.
2017-2018 eğitim öğretim yılının sabah saatlerinde başlamasıyla birlikte trafiğe kalmak istemeyen vatandaşlar metrobüse akın etmesiyle duraklarda uzun kuyruklar oluştu. Yenibosna’da vatandaşlar metobüs durağına ulaşabilmek için dakikalarca kuyrukta bekledi.
2017- 2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla sabah saatlerinde tekrar trafiğe çıktı. Servis araçlarının yollara çıkmasıyla birlikte trafikte yoğunluk yaşanmaya başladı. Sabah trafiğe kalmak istemeyen vatandaşlar da metrobüslere akın etti. Vatandaşların akın etmesiyle Yenibosna metrobüs durağında uzun kuyruklar oluştu. Oluşan uzun kuyruk nedeniyle Metrobüs durağı üzeri tamamen dolarken vatandaşlar durağa ulaşabilmek için dakikalarca beklemek durumunda kaldı.
Okul yoğunluğuna kalmak istemeyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde metrobüs duraklarını doldurdu. Metrobüslerde aktarma merkezi olarak bilinen Avcılar’da araçların kapı önlerinde uzun kuyruklar oluştu.
İstanbulların en çok kullandığı toplu taşıma aracı Metrobüs de hem pazartesi hem de okul dönemi yoğunluğundan nasibini aldı. Öğrenciler ve eğitimcilerin oluşturacağı yoğunluğa kalmak istemeyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde metrobüs duraklarını doldurdu.
Aktarma merkezi olarak biline ve sıklıkla boş metrobüslerin kalktığı Avcılar Merkez durağında araç kapılarının denk geldiği yerlerde bir hayli uzun kuyruklar oluştu. Durakta bazı vatandaşlar iki dönemeçli kuyruklarda beklerken, bazıları da oturabilmek için arka kapılarda şansını denedi.