"48 saatlik bulaşı 48 dakikada Türkiye’ye yaydık"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, koronavirüs ile mücadele kapsamında Türkiye’de 30 büyükşehirde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından yurttaşların gıda merkezlerine akın etmesine yönelik yaptığı açıklamada, “O kadar planlamadan yapıldı ki 48 saatlik bulaşı 48 dakikada bütün Türkiye’ye yaydık” değerlendirmesinde bulundu.

Yayınlanma: 11.04.2020 - 17:16
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs salgını nedeniyle 30 büyükşehir ve kömür işletmelerinde çalışan nüfusun yoğun olması nedeniyle riskli görülen Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan etmesini değerlendirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sokağa çıkma yasağı kararının yerinde olduğunu belirten Özel, “Doğru yapılabilseydi çok doğruydu. Ama o kadar beceriksizce, o kadar acemice, o kadar planlamadan yapıldı ki, 48 saatlik bulaşı 48 dakikada bütün Türkiye’ye yaydık. Bütün Türkiye’yi büyük bir kaosa ittik. Marketlerde metrekarenin 10’da biri sınırlaması doğru iş ama dün marketler hınca hınç doluydu. Dünyaya rezil olduk. Bir sokağa çıkma yasağı ilan etmeyi planlayamayan bir zihniyet yüzünden” dedi.

"CUMHURİYET'TEN BAŞKASI BUNUN ÜZERİNDE DURMADI"

AKP'li Burhan Kuzu hakkında uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’nin menfaatleri dahilinde hareket etmek ve yargıya nüfuz ticareti yaparak baskı uygulamaktan dava açıldığını anımsatan Özel, şöyle konuştu: 

“Bunun için Cumhuriyet Gazetesi'nin fikr-i takibini tebrik ediyoruz. Cumhuriyet'ten başkası bunun üzerinde durmadı. Onlar bırakmadı, dile getirdik.Nihayet bu dava açıldı. Ama kendisi Hukuk Politikaları Kurulu’nda oturuyor. Ne diye oturuyor orada? Mesleki kusur işleyenler, mesleki disiplin cezası alanlar dahi o mesleklerin icra kurullarında, disiplin kurullarında görev yapamazlarken, ülkenin hukuk politikaları nasıl olacak diye oluşturulan bir kurula, yargıya baskı yapmış bir adama nüfuz kazandırmak, hangi aklın ürünüdür? Aklınızı başınıza toplayın.”

Nihayet Burhan Kuzu'ya dava açıldı. Ama kendisi Hukuk Politikaları Kurulu’nda oturuyor.

Ne diye oturuyor orada? Bir köşede bir sandalye kötü örnek diye mi oturuyor? Olmaz arkadaşlar.

Bu kadar itibarlı bir yargılanma olur mu? Aklınızı başınıza toplayın!!! pic.twitter.com/hLVwpEZJul

— Özgür Özel (@eczozgurozel) April 11, 2020


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler