‘Alperen’ler’ için adalet arıyorum

Alperen’in babası Serkan Sakin: Oğlumun ölümü son olmayacak. Adalet burada baştan yanlış işliyor. Bu sistem hemen değişmeli. Biz adalet istiyoruz.

Yayınlanma: 21.02.2020 - 09:00
‘Alperen’ler’ için adalet arıyorum
Abone Ol google-news

İzmir’de 2017 yılında okul servisinde unutulduktan sonra boğularak hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin’in babası, devletin, servislerde yeterince önlem almadığını, hâlâ sabıkalı şoför ve hosteslerin bulunduğunu belirterek, “Oğlumun ölu¨mu¨ yetmedi mi?” diyerek isyan etti.

SERVİSTE UNUTULDU

Talihsiz olay, 15 Ağustos 2017 tarihinde Çiğli ilçesinde meydana geldi. Buket-Serkan Sakin çiftinin oğulları Alperen Sakin, Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu’na götu¨ru¨lmek u¨zere servis minibu¨su¨ şoföru¨ Taner İşgören ile rehber personel Dilara K’ye teslim edildi. Öğrenciler indirildiği sırada Dilara K, ağlayan bir öğrenciyi alarak, okula girdi. Serviste uyuyan Alperen’i fark etmeyen su¨ru¨cu¨, aracı okulun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan boş arsaya çekti. Sıcak havada serviste unutulan ku¨çu¨k çocuk, yaşamını yitirdi. Olayın ardından, anaokulunun sahibinin de aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında “taksirle adam öldu¨rmek ve delilleri yok etmek” suçlarından dava açıldı. Yargılamada, Taner İşgören 6 yıl 8 ay, kreş sahibi Yurdagu¨l İşgören’e 7 yıl 6 ay, Dilara K’ye 5 yıl, Bekir Gu¨l’e 3 yıl 20 gu¨n ve Ahmet Somun ve Arzu Gu¨lmez’e 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Çiğli İlçe Milli Eğitim Mu¨du¨ru¨, iki şube mu¨du¨ru¨ hakkında da “görevi ihmal”den açılan davada da sanıklar 1’er yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Ailenin şikâyeti u¨zerine kreşi denetleyen 3 milli eğitim mu¨fettişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Alperen’in ölu¨mu¨nden ders çıkarılmadığını ifade eden Serkan Sakin, “Oğlumun ölu¨mu¨nden sonra hâlâ sabıkalı, sorunlu ve tecru¨besiz kişiler servis kullanıyor, kreşte çalışıyor. 2019 yılında 515 servis şoföru¨ ve hostesin çeşitli suçlardan kaydı bulunmuş, 19 kişinin terör, 40 kişinin uyuşturucu, 23 kişinin ise cinsel suçlardan sabıkalı olduğu belirlenmiş ve işlerine son verilmiş. Bizim başımıza gelenler tam bir facia. Yeterince önlem alınmıyor, daha yeni iki çocuk, servis minibu¨su¨nu¨n altında kaldı. Bu insanlar işe alınırken bir adli sicil kaydı istenmiyor mu? Bu işe elverişli misiniz, uyuşturucu bağımlısı mısınız, diye bir testten geçirilmez mi?. Biz çocuğumuzu Milli Eğitim Bakanlığı levhası ve tabelası olan okula gönderdik. Kim iyi kim kötu¨ bunu bilemedik. Biz çocuğumuzu devlete emanet ettik. Ama cenazesini aldık” dedi.

Tu¨rkiye’de adalet olmadığını söyleyen gözu¨ yaşlı baba Serkan Sakin, “Alperen’in ölu¨mu¨ son olmayacak. Böyle gelmiş böyle gider safsatası devam ediyor. Cezalar az. Alkollu¨ araç kullanan, yaya geçidinden birini ezen kişinin suçu, “taksirle adam öldu¨rme” suçuna giriyor. Adalet burada baştan yanlış. Adalet sistemi değişmeli. Biz adalet istiyoruz. Biz çok acı çekiyoruz, perişan olduk. Vu¨cudunuzdan kolunuzdan bir parça kopması gibi bir şey bizim acımız. Acılarıyla yaşıyoruz, kabullenme su¨reci var, alışma su¨reci yok. Alperen artık gelmeyecek. Biz unutturmayacağız, gerek adalet arayışımızla, gerek mu¨cadelemizle Alperen’i unutturmayacağız ve başka Alperen’lerin ölmesine izin vermeyeceğiz. Oğlumu çok özlu¨yorum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler