Bahadır Çolak'tan 'Eksik Olan Ne?'

Heykeltıraş Bahadır Çolak, Galeri Siyah Beyaz’da 21 Şubat - 23 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek “Eksik Olan Ne?’’ isimli sergisi ile Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor.

Yayınlanma: 20.02.2020 - 13:56
Bahadır Çolak'tan 'Eksik Olan Ne?'
Abone Ol google-news

Bahadır Çolak, Ankara'daki Galeri Siyah Beyaz'da açılan sergide yer alan yapıtlarında; iktidar ilişkileri, yerleşik algılar, sistem dayatmaları gibi konular üzerine yoğunlaşıyor. Sistemin dayattığı olgulara karşı duruşlar geliştiren sanatçı, bu düzensizliklere dikkat çekerek yeni anlam arayışlarına giriyor. Çolak, uzun bir süredir bu iktidar mekanizmaları ve sistemin üzerine kurulduğu kavramlar bağlamında düşünüyor ve üretiyor. İktidar gibi sonsuz tanımlamaları içinde barındıran bu hayli yüklü kavramı, heykelin diliyle, farklı görsel dinamiklerle yeniden ele alıyor.  

İzleyicinin bakışı ile bizzat dahil olacağı, sorgulamalar yapacağı bu heykeller, psikanalizin, mitolojinin dilini de kullanıyor.  Dolayısıyla Bahadır Çolak’ın mermerin dışında çelik malzemeyle gerçekleştirdiği yapıtlarında bireyin karşı karşıya kaldığı tüm sistem sorgulanıyor. Çolak’ın heykelleri, bilginin ve imgenin manipüle edilebildiğini hep aklımızda tutmamızı istiyor. Bizi görünen ve gerçekte olan arasındaki çelişkinin sınırlarında dolaştırıyor.

Bahadır Çolak’ın “Eksik Olan Ne?’’ isimli sergisi 21 Şubat - 23 Mart 2020 tarihleri arasında Pazar hariç her gün 11.00 - 19.00 saatleri arasında Galeri Siyah Beyaz’da ziyaret edilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler