‘Barış Ormanı’ ilçelerde oynayacak

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun (CRR) yapımını üstlendiği Evrim Demirel’in Nazlı Zeynep Ergüven’in librettosu üzerine bestelediği ve de ilk gösterimini 16 Şubat’ta yapan çocuklar için opera “Barış Ormanı” önceki gün de çocuklarla buluştu.

Yayınlanma: 25.02.2020 - 02:00
‘Barış Ormanı’ ilçelerde oynayacak
Abone Ol google-news

Barış Meydan’ın sahneye koyduğu, Tayfun Çebi’ nin dekorunu yaptığı opera, çevre ve doğanın korunmasına yönelik farkındalık yaratıyor. Sevgi üzerinden doğa ve insan ilişkisini canlandıran opera, çarpık sanayileşmenin olumsuz sonuçlarını eğlendirirken düşündürüyor, sadece minikleri değil onları temsile getiren büyükleri de.

“Barış Ormanı”nda Ulaş Saka, Erdem Sakarya (Aslan), Fevzi Çankaya (Bay Para), Elif Açıkgöz, Zilan Küçükbalaban (Süslü), Merve Çakar, Merve Tokat (Ponpon), Buğra Uğur, Kazım M. Ayasbeyoğlu (Karga), Serap Bilgin, Nazlı Akbulut (Çocuk) ve Dorukhan Öner, Mutluhan Kasap (Samsar) rol alıyor.

Pablo Guardado’nun koreografisiyle dans eden oyunculara Funda Çebi’nin hazırladığı kostümler içinde Sena Kelahmet, Maya Muz (piyano), Oya Çeki (keman), Bekir Yağmur (klarinet) ve Sertaç Çiğdem’den (kontrabas) oluşan müzik topluluğu oyun boyunca eşlik ediyor.

Konservatuvar öğretim üyesi olan besteci, caz piyanisti Demirel, “Eserde özellikle öğrencilerim olan sanatçı adaylarına yer verdim. Hem sahne deneyimi kazanacaklar hem de onlar miniklerin en çok yakınlık duyduğu kuşağı temsil ediyorlar” diyerek miniklerin merakla izlediği operanın interaktif boyutunu açıkladı.

İlçeleri de dolaşacak olan “Barış Ormanı” 8 Mart Pazar günü 13.00’te CRR’de üçüncü temsilini verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler