NBA'de kural değişikliği

Yahoo Sports’un haberine göre NBA’de Yönetim Kurulu, ilerleyen günlerde 2018-19 sezonu için gündemde olan üç kural değişikliğine yönelik oylama yapacak.

Yayınlanma: 24.08.2018 - 16:17
NBA'de kural değişikliği
Abone Ol google-news

Bu olası kural değişiklikleri arasında alınan bir hücum ribaundu sonrası hücum süresinin 24 değil 14 saniye olarak yeniden başlatılması da yer alıyor.

Bilindiği üzere Basketbol Süper Ligi ve Turkish Airlines EuroLeague’de hücum ribaundunu alan takımların hücum süresi 24 saniyeden değil 14 saniyeden tekrar başlıyor ancak NBA’de durum böyle değil.

Ligin organizasyon komitesi, oy birliği ile söz konusu değişiklikleri Yönetim Kurulu’na tavsiye olarak sunmuştu. Bu tavsiyeler arasında ayrıca clear-path faul olarak bilinen kuralın da basitleştirilmesi ve pozisyonun yeniden izlenmesine yol açacak sportmenliğe aykırı hareket tanımının da genişletilmesi yer alıyor.

Oyuncular arasındaki basketbolun doğasına aykırı sürtüşmeler veya bir oyuncunun başka bir oyuncuya bilerek veya sert biçimde zarar verdiği veya zarar vermeye çalıştığı durumlar NBA’in mevcut kural kitabında bu tanımın içerisinde yer alıyor.

Yönetim Kurulu, 20-21 Eylül tarihlerindeki toplantılarda bu değişiklikleri oylayacak ve oylamadan alınacak sonuca göre kuralların geçerlilik kazanması için ligdeki takımların üçte ikisinin onayı gerekecek.

Kaynak: Eurohoops


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler