Banvit Letonya’da kaybetti

Lige kötü başlasa da Şampiyonlar Ligi’nde iki maçını da kazanan Banvit, Venstpils deplasmanında da istediğini alamadı.

Yayınlanma: 23.10.2018 - 21:06
Banvit Letonya’da kaybetti
Abone Ol google-news

İkinci çeyrekten sonra oyunun iplerini rakibine kaptıran Banvit, bir ara 14 sayı farkla geriye düştü. Alex Perez’in önderliğinde geri dönen Banvit, farkı 3 sayıya kadar indirse de son bölümü iyi oynamayınca maçı 86-80'lik sonuçla kaybetti.

Bu sonuçla Banvit, grupta dışarıda 0-1 toplamda 2-1 olurken Venstpils ise içeride 1-1 toplamda 1-2 oldu. Banvit, Şampiyonlar Ligi’nde gelecek hafta Nizhny Novgorod’a konuk olacak.

MAÇIN HİKAYESİ:

Maçın başında iki takım da pota altını aktif bir şekilde kullanırken ilk 3 dakika 6-6 eşitlikle geçildi. Perez’in üçlüğüyle Banvit, dış isabeti bulsa da Ventpils, Rihards Lomazs’ın basketleriyle skorda 12-10 öne geçti. Banvit, hücumda üretmekte zorlanırken ev sahibi ekip, pota altından bulduğu sayılarla farkı 7 sayıya (19-12) çıkardı. Çeyreğin son bölümünde İsmail Cem Ulusoy’un agresifliği sayesinde fark yaratan Banvit, farkı azalttı ve çeyrek sonunda skoru 23-20‘ye getirdi.

İkinci çeyreğin başında İsmail Cem’in asistiyle bir de üçlük bulan Banvit, skoru 23-23‘te eşitledi. Banvit, yine hücumda durunca Ventspils, Anthony Beane’den gelen sayılarla cevap verdi ve farkı 7 sayıya (32-25) çıkardı ve mola aldırdı. Molaya rağmen Banvit’in hücumdaki problemleri devam edince Venstpils, farkı 12 sayıya (37-25) çıkardı. Rıdvan ve Perez’in devreye girmesiyle hücumda toparlanan Banvit, farkı 8 sayıya (40-32) düşürdü. Devrenin son bölümünde Banvit, Marcus Thornton’ın üçlükleriyle hücumda ritmini bulsa da bir türlü Jonathan Arledge’i durduramayınca soyunma odasına 50-43 geride gitti.

Üçüncü çeyreğe de Ventspils, iyi başlarken ev sahibi ekip, Rihard Lomazs’ın ters eşleşmelerden bulduğu sayılarla farkı tekrardan çift hanelere (56-45) çıkardı. İlk yarının aksine 3. çeyrekte iki takım da kötü hücum ederken sayılar genellikle faul çizgisinden geldi ve fark değişmeden skor 60-49‘a geldi. Faul çizgisinden skoru işlemeye devam eden Ventspils, çeyreğin bitimine 2 dakika kala farkı 14 sayıya (64-50) çıkardı. Çeyreğin son bölümünde Alex Perez’den arka arkaya 8 sayı bulan Banvit, farkı azalttı ve son çeyreğe 67-58 geride girdi.

Son çeyreğe de Perez ile giren Banvit, 4-0’lık seriyle farkı 5 sayıya (67-62) indirdi. İki takım da pota altını kullanmaya çalışırken Ingus Jakovics ile bunu başaran Ventspls, skoru 76-68‘e getirdi ve mola aldırdı. Moladan iyi dönen Banvit, Thornton’un sayılarıyla bitime 3 dakika kala farkı 4 sayıya (76-72) indirdi. Ventspils, faul atışlarıyla kaçmaya çalışsa da Rıdvan ile cevap veren Banvit, skoru 78-74‘e getirdi ve mola aldırdı. Moladan Ventspils sayıyla dönse de Perez ile cevap veren Banvit, farkı 3 sayıya (80-77) indirdi. Banvit, Marcus Thornton ile skoru eşitleme şansı bulsa da şut girmedi ve bir sonraki hücum kolay basket yeyince temsilcimiz son 1 dakikaya 5 sayı (82-77) geride girdi. Son bölümde Ventspils, faul çizgisinde hata yapınca bitime 10 saniye kala Banvit, Jordan Morgan ile farkı 3 sayıya (83-80) indirdi fakat arkasından gelen teknik faul ile birlikte ev sahibi ekip maçı kazandı.

Kaynak: Eurohoops


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler