Galatasaray, potada namağlup Fenerbahçe'yi devirdi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray, evinde Fenerbahçe Beko'yu 84-74 mağlup etti.

Yayınlanma: 23.12.2018 - 17:24
Abone Ol google-news

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi mücadelesinde Galatasaray ve Fenerbahçe Beko, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Düşük tempoyla başlayan maçın ilk bölümünde Galatasaray savunmadaki sertlik ve hücumda bulduğu dış atış isabetleriyle üstünlük sağladı. Sarı Kırmızılılar ilk çeyreğin bitimine 4:54 kala gelen TV molasına 13-4 önde girdi. Fenerbahçe, çeyreğin ikinci bölümünde Jan Vesely'nin oyuna girmesiyle skor üretimini arttırırken, Galatasaray da kısaları üzerinden bulduğu sayılarla skordaki üstünlüğünü korumayı başardı ve Ertuğrul Erdoğan'ın öğrencileri ilk periyodu 25-16 önde kapattı.

İkinci çeyrekte Fenerbahçe aradaki skor farkını kapattı. Sarı Lacivertliler ilk 6 dakika sonunda skoru 33-32'ye getirerek farkı 1'e indirmeyi başardı. Ardından Harrison'dan gelen iki 3'lükle üstünlüğünü koruyan Galatasaray, çeyreğin son bölümünde hata yapmadı ve devrede soyunma odasına 43-38 üstün girmeyi başaran taraf oldu.

Galatasaray'da ilk devrede maçın yıldızı 18 sayıyla oynayan Aaron Harrison olurken, Fenerbahçe'de de Jan Vesely 15 sayı kaydetti.

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe hücumda organize olmakta zorlanırken, Galatasaray periyod boyunca farkı 10 sayı seviyesinde tuttu. Sarı Kırmızılılar taraftarının da bu periyodda artan desteğiyle son çeyreğe 59-52 önde gitti.

Son çeyreğe hücumda topu iyi çevirerek başlayan Fenerbahçe, ilk 3 dakikanın ardından skoru 62-58'e getirdi ve Galatasaray mola aldı. Sonraki bölümde Fenerbahçe farkı 2'ye indirmeyi başarsa da Webster ile kriz anlarında sayılar bulan Galatasaray, bitime 4 dakika kala skoru 73-66'ya getirdi ve Zeljko Obradovic mola aldı. Momentumu yakalayan Galatasaray, skor üretimini sürdürdü ve 1:43 kala farkı çift hanelere çıkararak skoru 80-70'e getirdi. Kalan sürede hata yapmayan Galatasaray, karşılaşmadan 84-74'lük skorla galip ayrıldı.

(Basket Dergisi)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler