Anadolu Efes evinde yıkıldı

THY Euroleague üçüncü sınavında oyun momentumunu ilk dakikalardan itibaren Zalgiris Kaunas'a kaptıran ve forvetlerinden istediği verimi alamayan lacivert-beyazlılar, parkeden 65-62 mağlup ayrıldı.

Yayınlanma: 30.10.2014 - 21:26
Abone Ol google-news

THY Euroleague A Grubu'na 2'de 2 ile başlayan Anadolu Efes, üçüncü maçında Zalgiris Kaunas'ı konuk etti. Hücumda istediği ritmi bir türlü yakalayamayan lacivert beyazlı temsilcimiz, rakibini aşmayı başarmadı ve Abdi İpekçi'den 65-62 mağlup ayrıldı.

İlk çeyrekte düzenli setlerden uzak bir hücum sergileyen taraflar sayı üretmekte zorlandı. Anadolu Efes'in faul çizigisinden bulduğu sayılara Zalgiris Kaunas boyalı alandan ürettikleriyle öne geçti ve Ivkovic'e molayı aldırdı. Temsilcimizin çeyrek sonundaki top kayıpları rakibini yakalamasına izin vermedi ve ilk periyod 16-12 Zalgiris üstünlüğüyle geçildi.

İkinci periyodun başında Anadolu Efes rakibinin silahıyla pota altından işlemeye başladı ve Krstic'in sayıları temsilcimiz yeninden öne geçirdi. Hücumda istediği düzeni yakalamayan lacivert-beyazlı temsilcimiz, Zalgiris'in birebir oyunlarını da savunamayınca devre Litvanya ekibinin 34-26 üstünlüğüyle noktalandı.

Anadolu Efes'in hücum yanlışları üçüncü çeyreğin başında da devam etti. Krstic skorer oyunuyla hareketlensek de Ulanovas ve Javtokas'ın kritik sayıları farkın kapanmasına izin vermedi. İstediği momentumu koruyan Litvanya ekibi az hata yaptığı çeyrekte son on dakikaya 50-42 önde girdi.

Rakibini yakalamak için son kozunu ortaya koyan Anadolu Efes, ritim yakaladığı bölümde Dontaye Draper'in üçlüğüyle farkı 2'ye kadar indirdi. Ancak hücumda yakaladığı ritmi savunmaya yansıtamayan temsilcimiz rakibini yakalamayı ve öne geçmeyi bir türlü başaramadı. 24 saniyeyi sonuna kadar oynamayı kurgulayan Zalgiris Kaunas, son bölümde daha az hata yapan taraf oldu ve parkeden 65-62 galip ayrılan taraf oldu.

Anadolu Efes'te çift hanelere sadece Nenad Krstic ulaşırken 22 sayı kaydetti. Zalgiris'te ise Ulanovas 19, Milaknis 14, Javtokas 12 sayıyla oynadı.

Temsilcimiz gelecek hafta Nizhny Novgorod'a konuk olacak. (Ntvspor)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler