12 Dev Adam, turnuvaya galibiyetle başladı

12 Dev Adam, Dünya Kupası hazırlıkları çerçevesinde Çin’deki Suzhou’daki Atlas Hazırlık Turnuvası ilk maçında Porto Riko ile karşı karşıya geldi. İlk çeyrek hariç oyunun kontrolünü büyük ölçüde elinde tutan 12 Dev Adam, maçtan 72-64 galip ayrıldı.

Yayınlanma: 23.08.2019 - 15:42
12 Dev Adam, turnuvaya galibiyetle başladı
Abone Ol google-news

Çin'in Suzhou kentinde oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğine Türkiye, dış atışlarda etkisiz başladı. İlk 6 dakikayı 10-5 önde geçen Porto Riko karşısında Cedi Osman ve Furkan Korkmaz'la sayılar bulan Türkiye, ilk çeyreği 15-13 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte Türk Milli Takımı hücumda ve savunmada çok etkili oldu. Maçın 14. dakikasında farkı çift hanelere (25-15) çıkaran Türkiye, Melih Mahmutoğlu'nun üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerle soyunma odasına 39-25 önde gitti.

Üçüncü çeyreği 59-40 üstün bitiren A Milli Erkek Basketbol Takımı, karşılaşmayı da 72-64 kazandı.

Ay-yıldızlı ekipte Cedi Osman 12 sayıyla en skorer isim olurken, Yiğit Arslan 10, Melih Mahmutoğlu ise 9 sayı kaydetti.

Milli takım turnuvadaki ikinci maçını 25 Ağustos Pazar günü, Venezuela-Senegal maçının galibiyle oynayacak.

Maçın Hikayesi:

Karşılaşmanın başında skor üretmekte zorlanan Millilerimiz, ilk dört dakikayı 3-7 geride tamamladı. 12 Dev Adam basit top kayıpları yaparak hücumda skor bulamamaya devam etti (7-13). Furkan Korkmaz’ın oyuna dahil olması ise Türkiye’yi hareketlendirdi ve 5-0’lık hızlı bir serinin ardından Porto Riko mola almak zorunda kaldı (12-13). Cedi’nin üçlüğüyle ilk çeyreği 15-13 önde tamamladık.

İkinci çeyreğe iyi başlayan ay yıldızlılarımız, topu iyi dolaştırarak kolay skor buldu ve farkı çift hanelere çıkarttı (25-15). Dış atışlardaki yüzdesini de yükselten Türkiye, rakibinin farkı eritmesine izin vermedi ve üstünlüğünü korudu (33-22). Melih Mahmutoğlu‘nun da dış şutlarıyla katkı vermesinin ardından ilk yarı 39-25 üstünlüğümüzle sona erdi.

İkinci yarının başında iki takım da düşük tempoda hücum ederken dış şutların sayısı arttı. Çeyreğin ortalarına doğru savunmasını sertleştiren Millilerimiz, oyunun kontrolünü ele geçirdi. Sertaç Şanlı‘nın pota altını iyi işlemesiyle skor üreten Türkiye, farkı da 20’nin üzerine çıkarttı (55-34). Çeyrek sonuna kadar kontrolü elinden bırakmayan Türkiye, son periyoda 59-40 önde girdi.

Son çeyreğin ilk kısmında iki takım da savunmada düşük konsantrasyon gösterdi. Bunun sonucunda karşılıklı basketlerin ardından son 5 dakikaya 65-49 önde girdi.  Porto Riko bir ara farkı 12’ye kadar indirse de dış atışlardaki yüzdesini yükselten Türkiye, farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi (72-55). Maçın son bölümünde konsantrasyonu dağılan ve basit top kayıpları yapan Millilerimiz, Porto Riko’nun kolay sayılar bulmasını engelleyemedi. Buna rağmen Türkiye, maçtan 72-64 galip ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler