Obradovic: Savunma açısından ritm yakaladık

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Türkiye Basketbol Ligi'nde Torku Konyaspor'u 98-61 yendikleri maçta oyuncularının ciddiyetle ortaya koydukları mücadeleden memnun kaldığını ifade etti.

Yayınlanma: 26.12.2014 - 10:22
Abone Ol google-news

Ülker Sports Arena'daki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendiren Sırp teknik adam, hem rakibi ciddiye aldıklarını hem de kendilerine saygı gösterdiklerini ifade ederek, "Çok ciddi bir maç oldu. Taraftarı da aynı şekilde ciddiye aldık. Savunma açısından çok iyi bir ritm yakaladık. Hücumda da müthiş oynadık. Eskişehir maçında da aynı performansı göstermiştik. Oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Sarı-lacivertli takım için önemli bir sorun olan serbest atışlarda bugün 23 atıştan 22'sini sayıya çevirerek, 95.7'lik bir yüzde tutturmalarıyla ilgili soruya Obradovic, "Antrenmanlarda hep bunu konuştuk. Hem lig hem Avrupa'da oynayan bir takımın serbest atışlardaki düşük yüzdesi facia, kabul edilebilir değil. Ona göre özel çalışmalar yaptık. Antrenmanda ne kadar çalışırsan o kadar iyi olur. Bu kez böyle oldu" cevabını verdi.

Takımın konsantrasyonu konusunda da Sırp çalıştırıcı, "Benim için bütün maç boyunca konsantre değillerdi. Bazı noktalarda konsantrasyonu kaybettiğimiz oldu. Oyuncular kafası bazen dağılabiliyor. Ama önceki maçlarımızdan kesinlikle çok çok daha iyiydiler" dedi.

- Aziz Bekir'in açıklamaları

Fenerbahçe Ülker'in bu akşam müthiş bir mücadele ortaya koyduğunu kaydeden Torku Konyaspor Başantrenörü Aziz Bekir ise kendilerinin bu performansın yarısında kaldıklarını ifade etti.

Fenerbahçe Ülker'in hızına ve gücüne yetişemediklerini kaydeden Bekir, şöyle konuştu:

"Arada çok büyük fark vardı, frekans farkı. Onların oynadıklarını, koştuklarını biz koşamadık. Çok hızlıydılar ve güçlüydüler. Takımımız mücadele etti ama bu akşam Fenerbahçe'ye karşı en iyi takım bile 20 sayı yerdi. O kadar hızlı ve güçlü oynadılar ki, yetişemedik. Bu akşam gerçekten müthiş bir frekanstaydılar, biz onların yarısındaydık. İlk dakikadan 40. dakikaya kadar her pozisyonu kaybettik. Onlara başarılar diliyorum. Biz de inşallah en kısa zamanda daha hızlı ve güçlü oynayabilecek durama geleceğiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler