Kızılyıldız başkanından Sırp taraftarlara uyarı

Basketbolda, THY Avrupa Ligi TOP 16 turu 3. haftasında oynanacak Kızılyıldız Telekom-Galatasaray Liv Hospital maçına saatler kala, maçın oynanacağı Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki güvenlik önlemleri arttırıldı.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 12:54
Abone Ol google-news

Sabahın erken saatlerinden itibaren, başta Galatasaray kafilesinin geçeceği güzergahlar olmak üzere, kentin belli noktalarında güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

İki takım arasında geçen kasım ayında İstanbul'da oynanan maçın öncesinde çıkan olaylarda Kızılyıldız taraftarı Marko İvkoviç'in bıçaklanarak öldürülmesi nedeniyle gergin geçmesi beklenen maç öncesi iki camiadan da sağduyu ve barış mesajları verildi.

Kızılyıldız Basketbol Kulübü Başkanı Neboyşa Çoviç, Sırbistan'daki bir televizyon kanalına verdiği demeçte taraftarlara sağduyu çağrısında bulunarak, "Taraftarlarımızı sportmence davranmaya davet ediyorum. Yapılan hiçbir şey Marko İvkoviç'i hayata geri döndürmeyecek" dedi.

Galatasaray kafilesinin geçeceği güzergahın tekrar tekrar kontrol edileceğine işaret eden Çoviç, Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın İvkoviç'in mezarını ziyaret edeceği yönündeki iddiaların ise gerçek dışı olduğunu söyledi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın da aralarında bulunduğu kafilenin, öğle saatlerinde Belgrad'a ulaşması bekleniyor. Sarı-kırmızılı takım, maçın hemen ardından İstanbul'a dönecek.

Avrupa Ligi yönetiminin aldığı karar gereği, Belgrad'daki maçı Galatasaray, İstanbul'daki maçı ise Kızılyıldız taraftarları izleyemeyecek.

TOP 16 turu E Grubu'nda, ikinci maçların ardında iki mağlubiyeti bulunan Kızılyıldız Telekom sonuncu, bir galibiyet ve bir mağlubiyeti bulunan Galatasaray Liv Hospital ise 7. sırada bulunuyor.

Kızılyıldız Telekom-Galatasaray Liv Hospital maçı, Belgrad'daki Kombank Arena'da TSİ 22.00'de başlayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler