Aslan, Kızılyıldız'a teslim oldu

THY Euroleague'deki temsilcilerimizden Galatasaray Liv Hospital, TOP 16 E Grubu'ndaki 10. maçında Kızılyıldız'a evinde 68-91 mağlup oldu.

Yayınlanma: 12.03.2015 - 22:12
Abone Ol google-news

Galatasaray Liv Hospital, THY Euroleague TOP 16 E Grubu'ndaki 10. maçında Kızılyıldız'ı konuk etti. Temsilcimiz mücadeleden 68-91'lik yenilgiyle ayrıldı.

Bu sonuçla grupta üst üste yedinci yenilgisini alan sarı-kırmızılılar, 10. hafta mücadeleleri sonunda 2 galibiyet ve 8 mağlubiyetle grubun son sırasında bulunuyor. Kızılyıldız Telekom ise grupta üst üste ikinci galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya 6-0'lık bir seriyle başlayan ve ilk bölümde hücumda yüksek yüzdeyle oynayan Kızılyıldız Telekom, Marjanovic'in de pota altından bulduğu basketlerle 6. dakikayı 19-8 önde geçti. Periyodun kalan bölümünde rakibine sadece 2 sayı izni veren Galatasaray Liv Hospital, Erceg ve Young'la sayılar üretmesine karşın ilk çeyreği 21-16 geride tamamladı.

İkinci periyotta daha çok genç oyuncularla mücadele eden sarı-kırmızılılar karşısında üç sayı çizgisinin gerisinden Jenkins, boyalı alandan da Zirbes'le sayılar üreten konuk ekip, 19. dakika içinde farkı 20 sayıya (29-49) kadar çıkardı. Galatasaray Liv Hospital, periyodun son bölümünde Pocius ve Young'la bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışırken, Kızılyıldız Telekom 52-35'lik skorla soyunma odasına önde giren taraf oldu.

Üçüncü periyoda Micov'un sayılarıyla başlayan Galatasaray Liv Hospital, yaptığı etkili savunmanın yanı sıra Erceg ve Young'ın basketleriyle 7-0'lık bir seri yakaladı ve 28. dakika içinde farkı tek hanelere indirdi: 49-58. Bu bölümden sonra Marjanovic ve Mitrovic'le pota altından sayılar üreten Kızılyıldız Telekom, Blazic'in de son saniye üçlüğüyle üçüncü periyodu 67-51 önde tamamladı.

Son çeyreğe özellikle Blazic'in sayılarıyla 10-0'lık bir seriyle başlayan ve 33. dakika içinde farkı 26 sayıya kadar (51-77) çıkaran Kızılyıldız Telekom, karşılaşmadan da 23 sayı farkla, 91-68 galip ayrıldı.

Kızılyıldız TOP 16'da 3. galibiyetini alırken, Galatasaray Liv Hospital ise gruptaki 8. mağlubiyetini almış oldu.

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Christos Christodoulou (Yunanistan), Juan Carlos Garcia Gonzalez (İspanya), Tomas Jasevicius (Litvanya)

Galatasaray Liv Hospital: Carter 7, Sinan Güler 6, Micov 7, Erceg 11, Young 10, Pocius 13, Kerem Gönlüm 2, Nikolov 6, Ege Arar 4, Göktürk Ural 2

Kızılyıldız Telekom: Williams, Blazic 19, Kalinic 11, Mitrovic 12, Marjanovic 14, Tejic, Jovic 1, Zirbes 12, Jenkins 14, Dangubic 8, Rebic

1. Periyot: 16-21

Devre: 35-52

3. Periyot: 51-67

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Galatasaray Liv Hospital'ın THY Avrupa Ligi Top 16 turunda Sırbistan'ın Kızılyıldız ekibini konuk ettiği karşılaşma, geniş güvenlik önlemleri altında oynandı.

Avrupa Ligi ilk turunda Kasım 2014'te yapılan maç öncesinde çıkan olaylarda Sırp taraftar Marko Ivkovic'in hayatını kaybetmesinin ardından iki takım İstanbul'da tekrar karşı karşıya gelirken, emniyet güçleri, herhangi bir olayın meydana gelmemesi için yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Maçın oynandığı Abdi İpekçi Spor Salonu etrafından çok sayıda polis görev alırken, taraftarlar üst aramasından geçirilerek içeri alındı. Salonda da polisin yanı sıra özel güvenlik elamanları görev yaptı.

Avrupa Ligi yönetiminin kararı gereği Kızılyıldız taraftarları, karşılaşmayı salonda takip edemedi.

 

GÖKTÜRK URAL KADRODA

Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman tarafından affedilen genç oyuncu Göktürk Ural, maçın kadrosunda yer aldı.

Ataman, sarı-kırmızılı ekibin, yaklaşık bir ay önce Türkiye Basketbol Ligi'nde NSK Eskişehir Basket ile yaptığı maçın devre arasında soyunma odasında tokat attığı Göktürk Ural, kadro dışı bırakılmıştı.

Tecrübeli antrenör, dün affederek takıma dahil ettiği Göktürk'ü, Kızılyıldız maçının 10 kişilik kadrosuna aldı.

Sarı-kırmızılı takımın kadrosunda, Türkiye Basketbol Ligi'ndeki derbide Fenerbahçe'yi mağlup eden 6 isim Carter, Young, Micov, Erceg, Kerem Gönlüm ve Sinan Güler'in yanı sıra sakatlığı geçen Pocius ile genç oyuncular Nikolov, Ege Arar ve Göktürk Ural bulundu.

Sakatlığı devam eden Ender Arslan ise maçta forma giyemedi.

 

ATAMAN VE OYUNCULARA DESTEK

Sarı-kırmızılı taraftarlar, maç öncesinde Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ve oyunculara destek verdi.

Tribünde sarı-kırmızılı takımın kadrosunda yer alan oyuncuların figürlerinin yer aldığı afişler açan taraftarlar, Ataman lehine de uzun süre tezahürat yaptı.

Üzerinde "Galatasaraylılık ruhuyla oynayanlar asla yenilmez, paranız ödenir, hakkınız ödenmez" yazılı pankart da açan taraftarlar, kulüp yönetimini basketbol şubesine sahip çıkmaya çağırarak, "Yönetim uyuma basketbola sahip çık" diye bağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler